feeder sound LIVE CR15TINA & AEUL BTLT Internal Connections livestream Part 2 feeder sound LIVE MISS I (dj set) & PASR (live painting) Un-hidden Street Art in Romania book Buy now

Un-hidden Street Art in Romania book

€8,38
+ shipping


feeder sound LIVE STREAMS line up 2020

Studio #2: Atelier de performance

– condus de artistul Alex Mirutziu
Galeria Atelier 030202, str. Sfânta Vineri, nr. 11, Sala Nouă a Teatrului de Comedie, București
01-03 martie 2013

Primul Studio – Atelier de performance din România conceput și condus de artistul Alex Mirutziu a fost inițiat în noiembrie 2012 la Galeria Sabot din incinta Fabricii de Pensule din Cluj – Napoca.

A doua ediție a atelierului va avea loc în perioada 01-03 martie 2013 la Galeria Atelier 030202, Sala Nouă a Teatrului de Comedie din București, și continuă pregătirea participanților printr-o serie de exerciții și practici psiho-fizice deja experimentate, miza atelierului fiind asimilarea de tehnici de coordonare a circumstanțelor în actul performativ.

Actul performativ nu este o realitate de sine stătătoare și nici nu este independent de circumstanțele cotidiene, el cuprinde materie ponderabilă variabilă care poate modifica, fisura sau regenera structura biologică a unui performance. Oricare ar fi condițiile de practică ale unui performer, preocuparea pentru propriile circumstanțe prin renunțarea, provocarea sau reinterpretarea lor devine imperativă, altfel, orice tentativă de a acționa fizic, verbal sau mental eșuează. Conștientizarea acestui moment prin autoanaliză și selecție înseamnă crearea unui spațiu favorabil inovației și evoluției pentru întreg demersul urmat de orice performer: research, argument teoretic, repetiții, rezultat final. Procesul performativ implică intensitatea momentului prezent, aici și acum exclude toți factorii care sustrag atenția performerului de la practica sa ori îl țin captiv în alte contexte decât cel actual. Cursurile urmate de participanți pe durata celor trei zile de atelier au ca scop apropierea performerului de sine și situația sa actuală prin suspendarea circumstanțelor arbitrare care îndepărtează artistul de proiectul propus.

Alex Mirutziu (n. 1981, Sibiu) este un artist român a cărui practică însumează instalaţii video, performance şi proiecte curatoriale. A studiat pictura la Universitatea de Artă şi Design din Cluj – Napoca şi University of Castile – La Mancha din Cuenca, Spania. Deţine un master elaborat de John Britton: ‘Ensemble: physical theatre, training and performance’, la University of Huddersfield din Marea Britanie.

Din 2002, performance-urile artistului au fost prezentate în galerii şi centre de artă din întreaga lume: Sabot (Cluj – Napoca), Eira 33 şi Ze Dos Bois (Lisabona), Galeria Mihai Nicodim (Los Angeles), Galeria Rudiger Schottle (Munchen), Galeria Barbara Seiler (Zurich), Spazio Vault (Prato), Iaspis (Stockholm), Institutul Cultural Român din Roma. A participat cu performance-ul ‘Leave Gordon Brown Alone’ în Bienala Independenţilor din Liverpool şi East Street Arts din Leeds, cu ‘When Love Melted Cavalries in Our Hearts’ în festivalul Temps d’Image din Cluj – Napoca şi cu ‘Remains of the East’ în Kiosk 59 Festival din Viena.

În 2004, primeşte premiul Pentru cel mai bun artist independent la Festivalul Internaţional de Video Art, Optica din Madrid pentru video-ul ‘Tears are Precious’, iar în anii care urmează este invitat în Tallin (Estonia), Boda (Suedia), Londra (Marea Britanie) pentru prezentări video şi lectures.

Pentru informaţii detaliate despre lucrările artistului, accesaţi: www.alexmirutziu.com

Înscrieri: Trimiteţi un e-mail cu intenţia de participare şi un CV/portofoliu la adresa razvan.sadean@yahoo.com până la data de 28 februarie 2013. Nu există alte criterii de selecţie decât propria motivaţie.

Tarif: 150 RON

Program:
01 – 03 martie 2013; cu începere de la ora 10:00 în fiecare zi

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2004 - 2020 feeder.ro

CONTACT US

Send us an email using this contact form and we will get back to you as soon as possible, usually in 1-2 working days. Thank you! 😊

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account