Cuantune

  • by

Sarbatoreste venirea primaverii alaturi de Cuantune la Readers Café. Martisorul muzical il oferim noi la orele 19.30, tu vino cu el la purtator! De 1 Martie dress code-ul este Martisorul.

Alaturi de Cuantune vei putea savura ritmuri de jazz, funk, soul, hip hop si dubstep, intr-un melanj muzical perfect pentru o atmosfera intima, dar antrenanta in acelasi timp. Asa cum cele doua fire ale Martisorului se impetesc armonios in ciuda contrastului cromatic, la fel cei doi artisti alatura doua stiluri aparent divergente si dau nastere unei creatii autentice si complexe.

Proiectul de Nu-jazz Cuantune a luat nastere in primavara lui 2010, prin mintile creative a doua personalitati total diferite. Aceste diferente au fost de fapt elementele necesare apropierii celor doi, care si-au pus mai apoi amprenta distinctiva in compozitiile lor muzicale. Cruxfader si Elizabeth sunt cei doi compozitori din spatele CUANTUNE, avand alaturi in show-urile live muzicieni
precum Andreas Aron (bas electric/ contrabas) si Alexandru Olteanu (pian). Experientele muzicale live pe care le veti trai impreuna cu Cuantune s-au nascut din pasiunea lui Cruxfader pentru ritmuri si sound-uri create din spatele laptop-ului, platanelor, mixerului si clapei, imbinate cu pasiunea lui Elizabeth pentru jazz. Cruxfader a experimentat ritmuri si sound-uri numeroase prin colaborari cu artisti din zona underground hip-hop si soul, atat din Romania, cat si din Irlanda, unde a locuit 5 ani. Elizabeth a inceput sa se formeze muzical inca din copilarie, tatal ei cantand la acordeon, iar bunicul la saxofon. Primele lectii de pian le-a luat la varsta de 7 ani, a studiat canto-ul clasic, iar in prezent studiaza jazz-ul vocal.

Elizabeth – voce
Mario F. Cruxfader – voce, turntable, samples
Andreas Aron – contrabas
Alexandru Olteanu – pian

Ce este Nu jazz? Nu Jazz s-a individualizat la sfarsitul anilor ’90 ca mixtura intre elementele Jazz-ului si improvizatii dance, funk, Soul sau electronice. Fiind un stil experimental, ce acopera o plaja larga de variatiuni, isi asuma totusi o misiune universala: sa fie tributar creatiei muzicale in sine, nu dexteritatii artstilor ce o interpreteaza. Spre deosebire de Acid Jazz, un stil inrudit ce imbina Jazz-ul clasic cu tonalitati la fel de clasice de Rythm & Blues, Funk sau Soul, Nu Jazz are un caracter mai temerar, apeland la un Jazz mai senzual, alaturi de incercari electronice cat se poate de inovatoare. In concluzie, avem in fata arta asa cum trebuie sa fie: cercetatoare de nou si deschizatoare de drumuri, dar fundamentata pe reinterpretarea originala a clasicului.

Asadar, va invitam vineri, la Readers Cafe, sa va relaxati si sa va lasati incantati de Cuantune: una dintre cele mai bune voci de jazz ale noii generatii in armonie cu beat-uri originale. Pe langa Nu – jazz, mai adaugam cateva ingrediente: multa voie buna, oameni prietenosi, atmosfera destinsa si un meniu special pentru aceasta seara.

Adresa: Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 56-60, Metropolis Center
Rezervari: 073READERS (0737 323 377)
Intrare: 30 Ron

Tags:

Leave a reply (we review all comments)