Londra Fashion Week: România, nominalizată la Emerging Talent Award 2013

  • by

ROMÂNIA nominalizată pentru premiul “Emerging Talent Award 2013” la LONDON FASHION WEEK

Londra, 19 februarie 2013 – Expoziția de modă The Rest Is Tomorrow, inițiată de ICR Londra și sponsorizată de galeria de artă aplicată GALATECA, a fost nominalizată la premiul “Emerging Talent Award 2013”, acordat de British Council şi British Fashion Council. România a obținut locul doi, din 27 de țări participante la International Fashion Showcase, aflându-se pe lista scurtă alături de țări precum Argentina, Austria, Estonia, Olanda, Portugalia, Scandinavia (Danemarca, Norvegia, Suedia) sau Elveţia.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc pe 17 februarie la prestigioasa Somerset House, sediul London Fashion Week.
Designerii români Andreea Bădală (Murmur), Lucian Broscăţean, Irina Schrotter, Dinu Bodiciu, Doina Levintza şi Carla Szabo, împreună cu designerul expoziţiei Attila Kim, au fost apreciaţi superlativ de juriul competiţiei, care a întrunit nume celebre ale criticii de specialitate internaţionale: Sarah Mower (Vogue US), Julian Roberts (editor BBC Blast online, fashion designer şi profesor la Royal College of Art), Anna Orsini (expert British Fashion Council), Tamsin Blanchard (critic de modă Telegraph) şi Oriole Cullen (Victoria and Albert Museum).

”Expoziţia României a fost foarte impresionantă şi atent gândită – a spus Julian Roberts. Conceptul de backstage al unei defilări pe podium a fost prezentat extrem de imaginativ, iar creaţiile designerilor au fost curajoase, dramatice şi originale, cu o execuţie impecabilă şi tipare inovatoare. L-am remarcat în special pe Lucian Broscăţean, cu o colecţie excepţională.”

Osman Ahmed, unul dintre cei mai influenţi bloggeri de modă, a afirmat: “Institutul Cultural Român este zilele acestea gazda unei expoziţii surprinzătoare. Drapaje de pânză galbenă creează scenografia de culise, în care modelele se pregătesc de defilare, purtând ţinute aproape exclusiv monocrome.”

Vernisajul de pe 13 februarie a adus la sediul ICR peste 150 de persoane – experţii British Fashion Council, jurnalişti precum Hilary Alexander de la Telegraph, fotografi şi bloggeri de modă, profesionişti din industria de fashion britanică, diplomaţi şi public general – entuziasmaţi de creaţiile designerilor şi de expunerea inedită realizată de arhitectul Attila Kim, completată de un sound design la fel de original creat de Florentin Tudor.

Secţiunea International Fashion Showcase este dedicată proiectelor naţionale organizate de institutele culturale străine din Londra, iar cel mai bun proiect este premiat de către un juriu de specialişti din lumea modei. ICR Londra participă pentru a doua oară în cadrul acestui proiect, după ce a debutat programul de promovare a designerilor români în Marea Britanie în 2010, prezentând până în prezent aproximativ 15 designeri români la Săptămâna modei de la Londra.

Pe 28 februarie galeria de artă aplicată GALATECA deschide expoziția The Rest is Tomorrow si la Bucuresti, precedată pe 27 februarie de un eveniment exclusivist dedicat profesioniștilor modei și oamenilor de cultură.

galerie@galateca.ro

Leave a reply (we review all comments)