Red Bull Music Academy prezintă: MALA

  • by

Sâmbăta 23 februarie de la ora 22:30 @ Atelierul de Producție

  • MALA (Digital Mystikz – London, UK)
  • DJ Vasile meets Low Freq (Bucureşti)
  • Dubase (Guerilla Outernational – Oradea)
  • WRK (LBC Kru – Târgu Mureş)

Intrare: 25 <00:00> 35

Producător, DJ și deținător al propriei case de discuri – Deep Medi Musik, Mala este unul dintre cele mai cunoscute nume în ce priveşte contribuția adusă pe scena internațională dubstep.

A pornit din sudul Londrei, la începutul anilor 2000, când scena dubstep era încă pe linia de start si reprezenta mai degrabă o comunitate de indivizi pasionați de explorarea frecvențelor subsonice în locuri obscure – precum magazinul de discuri Big Apple, seara FWD>> la Plastic People și stația de radio pirat Rinse FM. Iniţial alături de un prieten, Coki, Mala a pus pe picioare Digital Mystikz, proiect la care s-au alaturat ulterior alți doi amici, Loefah și MC Sgt. Pokes; împreună au lansat DMZ, primul concept de club în care se ascultă dubstep în proporție covârșitoare

Odată ce muzica lui Mala a început să crească în popularitate, label-ul DMZ a fost creat pentru a distribui produsul pe vinil; astăzi, după ani, aceste discuri marchează fizic începuturile stilului dubstep pe piața internațională.

Mala a fost parte din primul val al artistilor dubstep care a surprins expansiunea continuă a publicului pe măsură ce fenomenul dubstep a luat amploare la nivel global.

În perioada respectivă, Mala a lansat aclamatul „Return II Space”. Ca o evoluţie firească, muzica artistului a fost folosită pentru coloană sonoră a unor mari producții cinematografice (Children of Men); de asemenea, Mala a avut oportunitatea să remixeze și să intre în contact cu artiști din alte zone ale industriei muzicale precum Francois K, Moritz Von Ozwald de la Basic Channel, Grace Jones, Lee „Scratch” Perry și mulți alții.

În 2012, Brownswood Recordings anunţă lansarea materialului „Mala in Cuba”. În mai 2011, Mala călatoreşte în Havana, Cuba împreună cu Gilles Peterson (Brownswood Recs.) să înregistreze şi să colaboreze cu artişti locali. Înregistrările sunt documentate ulterior pe albumul său denumit simplu – „Mala in Cuba”.

„Acesta este albumul care reevaluează mişcarea dubstep şi o repoziţionează în cadrul culturii soundsystem”, spune Gilles Peterson despre material. Albumul a fost precedat de lansarea unui disc featuring „Cuba Electronic” şi „Calle F” (6 august 2012). Mai multe informaţii pe www.malaincuba.com

Totuşi, focusul lui Mala rămâne pe legătura sa la nivel aproape organic cu sunetul și pe capacitatea sa de a crea frecvențe și armonii care transmit acea conexiune atât de puternică încât unifică publicul.

Mala, jumătatea proiectului Digital Mystikz, are o colaborare strânsă cu Red Bull Music Academy fiind implicat în numeroase proiecte derulate în ultimii ani fiind și lecturer în 2008 și 2010 la evenimentele desfășurate la Barcelona și Londra.

MALA:
DJ VASILE meets LOW FREQ (Bucuresti):
DUBASE (Guerilla Outernational – Oradea):
WRK (LBC Kru – Tg. Mureş):

Tags:

Leave a reply (we review all comments)