Cineclub Film Menu – scurtmetrajele lui Kenneth Anger

  • by

Vineri 22 februarie de la zece seara, în sala de cinema a UNATC (şi până după miezul nopţii) Cineclub Film Menu inaugurează o serie de proiecţii (cu filme cult şi/sau neconvenţionale) în spiritul celebrelor midnight sessions din anii ’70.

Ne propunem să prezentăm lunar, în sala de cinema a UNATC, filme care de multe ori chiar şi-au găsit la vremea apariţiei lor un public în cadrul unor astfel de proiecţii nocturne.

Începem cu scurtmetrajele unuia dintre “regii” proiecţiilor midnight, iconoclastul Kenneth Anger. O scurtă prezentare a lui Kenneth Anger:

“Reţeta lui de filme scurte şi de impact, cu idei în loc de acţiune funcţionează şi acum la fel de bine ca acum câteva zeci de ani. Acum are vreo 80 de ani, dar umorul şi aciditatea le-a updatat în funcţie de undergroundul vremii. O parte din cei pe care i-a influenţat când erau tineri, ciudaţi şi la curent cu tot ce mişca prin underground, au ajuns celebri şi îl vorbesc de bine. Sunt oameni ca Lynch, Scorsese, Fassbinder şi Guy Maddin. (…) N-aş spune că alăturarea cu nume atât de rezonante în cultura de bază a unui cinefil îl face neapărat mainstream, ci doar un nume devenit popular, cu timpul, în underground.” (de Simona Mantarlian)

Filmele vor fi prezentate de Simona Mantarlian şi de Răzvan Dutchevici.

Intrarea liberă.

———————————————————————————–

http://filmmenu.wordpress.com/

Tags:

Leave a reply (we review all comments)