Man Ray & Valerinne

  • by

Post-punkerii de la Valerinne vor da volumul la maxim joia viitoare în cadrul „No Silence, Please!”, pe filmele avangardiste, care vroiau „să returneze cinematograful elementelor sale originale”, ale lui Man Ray.

Joi 21 februarie la Centrul Ceh, de la 20:00 (intrarea liberă)

Man Ray & Valerinne

Man Ray este un artist american, membru al mișcării dadaiste și principalul participant american în mișcarea suprarealistă. Expratriat la Paris în anii 20 a fost membru a așa-numitei ”Generații Pierdute” de minți creative. Arta lui Man Ray cuprinde nu doar picturi, dar și fotografii, colaje și câteva filme suprarealiste, realizate în anii 20.

Man Ray a regizat câteva scurt-metraje de avangardă, definite ca Cinéma Pur, printre care: Le Retour à la Raison (Return to Reason, 2 mins, 1923); Emak-Bakia (Leave me alone, 16 mins, 1926); L’Étoile de Mer (The Sea Star, 15 mins, 1928); and Les Mystères du Château de Dé (The Mysteries of the Chateau of Dice, 27 mins, 1929).

Valerinne este o trupa de post-rock/instrumental, înființată în ianuarie 2012 în București, avându-i în componență pe Alexandru Das- chitara/soundscapes, Liviu Stoicescu – bas și Mircea Smarandache- tobe.

Muzica trupei este un amestec de sonoritati post-punk, shoegaze, post-rock și metal, iar concertele atmosferice sunt însoțite live de vizualuri realizate de Anke.

Pe data de 8 octombrie, Valerinne au lansat ”Kunstformen der natur”, înregistrat, mixat și masterizat de Marius Costache la Next Dog Studio. În 2012 au împărțit scena cu Maybeshewill, Tides from Nebula, Luna Amara, Kultika, etc. iar în martie 2013 vor porni într-un turneu european alaturi de Environments.

În colaborare cu Centrul Cultural American. Intrare liberă. Accesul se face numai in limita locurilor disponibile incepand cu 19h30.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)