Scurt FilmAT

  • by

Cele mai bune filme scurte austriece din 2012

Forumul Cultural Austriac, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română, organizează, în perioada 20 – 22 februarie 2013, scurt filmAT.

Evenimentul, găzduit de Cinemateca Eforie (Str. Eforie nr. 2, Bucureşti), include 15 scurtmetraje austriece, reprezentând cele mai de succes filme scurte din 2012. Toate producțiile au fost nominalizate la premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj, oferit anual de Academia Filmului Austriac. Marea majoritate a filmelor sunt prezentate în premieră în România. Filmele vor rula zilnic, începând cu orele 19:00. Pentru a facilita accesul publicului la selecția de scurtmetraje importante ale cinematografiei austriece, intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile. Toate filmele sunt subtitrate îin limba engleză.

În seara de deschidere a evenimentului va fi prezent şi monteurul filmului Unser Lied, distins luna trecută cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj al Academiei Filmului Austriac. În ultima seară a evenimentului, începând cu orele 21:00, Forumul Cultural Austriac invită publicul să se desfete şi muzical, în Control Club, la un concert susținut de trupa austriacă Ginga. Despre nici o altă trupă pop austriacă nu s-au scris atât de multe în ultimii ani ca despre Ginga. Relansarea în 2010 a albumului lor de debut,“They Should Have Told Us”, a fost unul dintre cele mai mari succese înregistrate recent de un album indie în Austria. La mijlocul lui 2012, a urmat “The Night”, album care a făcut ca un post de radio pentru tineret să îi numească „cvasi cea mai bună formație din țară”.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)