Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte

  • by

Vineri, 8 februarie, de la ora 18:00, în Librăria Cărtureşti din Cluj, lansăm în haine noi povestea lui Petre Ispirescu, „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, alături de ilustratoarea cărţii, Maria Surducan.

Tot atunci şi tot acolo deschidem o expoziţie în care cartea lansată se desfăşoară pe pereţi sub ochii celor care iubesc ilustraţia, basmele şi inspiraţia. Durata expoziţiei: 8 februarie – 21 martie

Nu rataţi sesiunea specială de autografe „desenate” în culori de Maria!

Aduceţi cu voi la lansare un obiect magic din basme (mărul lui Prâslea cel Voinic, sarea din “Sarea în bucate”…) şi puteţi câştiga o carte semnată & desenată de Maria la faţa locului.

Maria Surducan s-a născut, a crescut şi a terminat Artele la Cluj. Întrebată “şi totuşi, tu ce faci în viaţă?”, zâmbeşte larg răspunde “cu o mână ilustraţie, cu o mână bandă desenată, cu cealaltă mână grafic design şi în cealaltă mână ţin ceaşca de cafea”. Avantajele sunt că aşa îţi poţi desena o viaţă exact cum ţi-o doreşti.
Pe larg şi cu exemple: mariasurducan.blogspot.com

Proiectul „Pasărea măiastră” îşi propune să readucă poveştile româneşti în atenţia cititorilor prin ilustrarea şi reinterpretarea lor vizuală de către artişti români contemporani. Până acum, în colecţia coordonată la Vellant de Simona Răuţă au apărut „Povestea lui Harap-Alb”, de Ion Creangă, ilustrată de Cristiana Radu, „Făt-Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu, cu ilustraţii de Nura El-Sayed, şi „Zâna Zorilor”, de Ioan Slavici, în ilustraţiile Mădălinei Andronic.

Mai jos găsiţi primele trei pagini din ediţia din 1982, ilustrată de Done Stan.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)