laBomba

  • by

Joi 7 februarie la Modern.

“E incredibil cum o haină poate transporta istoria.” (Olah Gyarfas)

În vara anului 2010 designerul Rozalb de Mura, Olah Gyarfas, rezident al Centrului Comunitar la Bomba din Rahova creează o proto colecţie din haine reciclate, tăiate si re-contextualizate impreună cu cele mai puternice prezenţe feminine ale comunităţii.

Colecţia va fi prezentată la Modern pe 7 februarie chiar de către protagoniste. Hainele colecţiei vor fi licitate ca obiecte de artă, iar banii strânşi vor folosi pentru un proiect de educaţie a copiilor comunităţii. Parada se desfăşoară pe ritmurile Karpov not Kasparov şi va fi urmată de un party pe beat-uri orientale cu Dj Cristina (aka Miss Kittin de Rahova) back-to-back cu ION. Cristina a fost dj rezident al ex-clubului laBomba.

Look-urile sunt documente ale clash-ului cultural şi a colaborării spontane dintre designerul seren şi conceptual şi cele mai active reprezentante ale comunităţii Rahova-Uranus care îşi exprimă propriile noţiuni despre frumuseţe, modă, feminitate, seducţie, identitate etc. într-un mod fascinant şi fără echivoc.

Evenimentul este o manifestare în care moda/fashionul se îmbină cu arta activă comunitară, în care interdisciplinaritatea uneşte şi armonizează mediul monden cu zona de intervenţie socială a artei, prin care se facilitează accesul liber la cultură al tuturor categoriilor de public.

Ţinta evenimentului, realizat exclusiv prin voluntariat, este creşterea gradului de conştientizare a nevoilor sociale şi culturale a membrilor comunităţii Rahova-Uranus, cât şi colectarea de fonduri pentru un proiect de educaţie a copiilor comunităţii.

Mulţumiri: Karpov not Kasparov, Ion Dumitrescu, Tudor Breazu, Peter Dawson-Brooks,, Diana Bobina, Amalia Enache, Claudiu Anghel, Radu Răileanu, Ioana Gorzo, Maria Mora, Ada Muşat, Cristian Neagoe, Katia Guzun.

Intrarea Libera

Tags:

Leave a reply (we review all comments)