Audiţii Parts la Bucureşti

  • by

Auditiile P.A.R.T.S in 2013 la WASP

Pentru ciclul ‘Training’ 2013 – 2016, P.A.R.T.S va selecta un numar de aproximativ 50 de studenti. La Bucuresti, preselectia va avea loc pe data de 20 aprilie 2013, la WASP – Working Art Space and Production (Fabrica Flaros, str. Ion Minulescu nr. 67-93). Preselectia are loc in peste 20 de tari din Europa si se desfasoara in perioada februarie – aprilie 2013.

Procedura de inscriere si admitere:

  • candidatii interesati vor completa un formular online, disponibil la http://auditions.parts.be/
  • in termen de maxim 2 zile lucratoare, ei vor primi prin email confirmarea inscrierii la preselectie
  • cu o saptamana inainte de desfasurarea preselectiei, candidatii inscrisi vor primi un email continand toate detaliile privind desfasurarea preselectiei
  • data-limita pentru inscrierea candidaturilor este 13 aprilie 2013 (minim 7 zile inainte de preselectie)

candidatii selectati in urma preselectiei vor participa la selectia finala ce va avea loc intre 7 – 12 mai 2013

Mai multe detalii despre procedura de selectie aici:

Conditii de admitere:

  • candidatii au varsta cuprinsa intre 18 – 23 ani (implinita pana la data de 31 decembrie, anul admiterii)
  • candidatii trebuie sa detina o diploma de absolvire a invatamantului secundar (liceu absolvit inainte de 1 septembrie 2013)
  • candidatii au o buna cunoastere a limbii engleze (limba de lucru la PARTS); in etapa finala de selectie, acestia vor sustine un test de limba engleza

Taxa de inscriere si scolarizare:

  • taxa de inscriere este de 4.500 €. Suma se achita integral, inainte de inceperea cursurilor, indiferent de numarul de ani de studiu efectuati la P.A.R.T.S
  • taxa de scolarizare pentru ciclul Training este de 2.500 € /an (include pranzul zilnic)
  • pentru inscrierea la preselectie, candidatii vor achita suma de 10 € (echivalentul in moneda locala, comunicat prin e-mail in momentul inscrierii online).

Programul de studii este disponibil aici.

Burse si granturi

  • candidatii sunt incurajati sa aplice pentru finantare catre organismele si autoritatile locale
  • Fundatia P.A.R.T.S ofera granturi pentru studentii admisi la PARTS. Acestea se acorda cu prioritate studentilor care au aplicat deja la burse din partea autoritatilor locale si pot acoperi, in cuantum maxim, taxa de scolarizare, cheltuielile de transport si masa si o parte din costurile de trai.
  • formularele de aplicatie sunt disponibile dupa selectia finala.

Mai multe informatii despre granturile P.A.R.T.S aici.

Desfasurarea preselectiei

  • preselectia la Bucuresti se va desfasoara pe data de 20 aprilie 2013, incepand cu ora 10:00 (prezentarea candidatilor se face incepand cu ora 09:00). Rezultatele vor fi anuntate la sfarsitul zilei.
  • candidatii vor aduce la preselectie 2 fotografii recente; acestea pot fi trimise si prin posta catre Eva Vanhole, Van Volxemlaan 164, 1190 Brussels.

Absolventi P.A.R.T.S
Printre absolventii P.A.R.T.S se numara: Albert Quesada Bernaus, Aurélie Morin, Benjamin Vandewalle, Camille Prieux, Cecilia Lisa Eliceche, Claire Croizé, Daiane Lopes Da Silva, Eleanor Bauer, Eléonore Valère, Elizaveta Penkova, Eve Bonneau, Georgia Vardarou, Kajsa Sandström, Klaus Ludwig, Mette Ingvartsen, Ula Sickle, Ulrike Reinbott.
Informatii despre absolventii P.A.R.T.S.

Contact:
P.A.R.T.S. – Performing Arts Research and Training Studios vzw
Av. Van Volxemlaan 164
1190 Bruxelles
mail@parts.be /

WASP – Working Art Space and Production
Str. Ion Minulescu nr. 67 – 93, Fabrica Flaros, Bucuresti
Programul P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) este o initiativa a companiei de dans Rosas si a Operei Nationale De Munt / La Monnaie (Belgia), lansata in septembrie 1995. P.A.R.T.S ofera un program de pregatire in domeniul dansului contemporan si cuprinde un ciclu de cercetare (Research cycle) si unul de training (Training cycle). Directorul P.A.R.T.S este coregrafa Anne Teresa De Keersmaeker.
Mai multe informatii despre P.A.R.T.S aici.

Leave a reply (we review all comments)