Inside Insights

  • by

Aiurart, Lirei nr. 21, București
01.02.2013-28.02.2013
Vernisaj/Opening: 1 februarie, ora 18

Artişti/Artists: Airam & Oana Decem, Alexandra Carastoian, [EVA], Oana Lohan, Sorin Oncu, Adrian Popescu, Lea Rasovszky
Curatori/Curators: Valentina Iancu și Lea Rasovszky. Secțiune documentară de/Documentary section by: Florin Buhuceanu, Mihaela Cîrjan, Valentina Iancu

În prima zi a lunii februarie va avea loc la Aiurart vernisajul expoziției Inside Insights, proiect care marchează deschiderea celei de-a doua ediții a Lunii Istoriei LGBT. Inside Insights este un proiect curatoriat de Valentina Iancu și Lea Rasovszky care aduce în discuție cultura diversității, conturând dinamica identității de gen.

Expoziția este construită sub forma unui dialog între trecut și prezent, urmărind să ofere o imagine diversă a identității de gen și a realității sociale a comunității LGBT din România. Selecția cuprinde o serie de proiecte semnate de Airam & Oana Decem, Alexandra Carastoian, [EVA], Oana Lohan, Sorin Oncu, Adrian Popescu, Lea Rasovszky care problematizează stereotipuri și mituri legate de orientarea sexuală și identitatea de gen. Aducem în discuție limita dintre public și privat, libertatea individuală și discriminarea în România contemporană. O secțiune documentară, dedicată istoriei acestei comunități a fost realizată de Florin Buhuceanu, Mihaela Cîrjan și Valentina Iancu.

Expoziția poate fi vizitată la Aiurart până la sfârșitul lunii februarie. Proiect organizat în cadrul Lunii Istoriei LGBT de Asociația Accept și Aiurart.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)