Hyetal | Minus | Meewe

  • by

Vineri 1 februarie de la 11 PM la Control. Red Bull Music Academy presents:

Hyetal, UK
Minus
Meewee /
Adept al teoriei triunghiului în estetica vizuală, Hyetal (David Corney), este unul din pionerii scenei de bass din Bristol, UK.

A debutat în 2009, urmând o serie copleșitoare de producții susținute de Punch Drunk, Planet Mu, Soul Motive, Orca și Reduction label. Urmând linia scenei britanice underground de dance, primele release-uri incorporează caracteristicile specifice “purple sound”. Influențe din jocurile video clasice, futuristic house, witch house, cosmic sinths, dublate de snare-uri si drum machines alarmante și sinteze subtile de dubstep, reușește să iasă în evidență printr-un sunet curat, produs cu o atenție desăvârșită la detalii și o sensibilitate melodică aparte.

Își începe seria de colaborări cu co-localnicii Shortsuff și Peverlist, culminând cu Velour, proiectul duo în colaborare cu Julio Bashmore. În primii doi ani stilul fluctuează spre groove, cu mai mult focus pe melodic și atmosferă. În 2011 își lansează albumul de debut, “Broadcast”, cu Black Acre Records, moment în care lista impresionantă de producții recente se concretizează într-un sound matur și aparte. Migrează ușor dinspre zona de bubuială către ceva mai groove, adoptând 80’s sinth music ca nou punct de referință și inserții din vocal house sampling, cu Alison Garner la voce. În ciuda noii direcții, reușește să evite subtil o linie nostalgică, impunând o viziune futuristică, poate ușor melancolică.

1 februarie | 11 PM | Acces 10 lei
Club Control, 4 Constantin Mille

Eveniment produs de Maschine

Tags:

Leave a reply (we review all comments)