Stubborn Heart & Fantastic Mr. Fox

Control gazduieste in primele luni ale anului seria New Pop Order. Primii prezenti la apel: Stubborn Heart si Fantastic Mr. Fox, pe 26 ianuarie.

Facebook event

STUBBORN HEART (One Little Indian, UK)
FANTASTIC MR. FOX (Black Acre, UK)

Control / Sala Berlin
Sambata, 26.01.2013, ora 22
Intrare: 20 lei

Seria de concerte New Pop Order este dedicata numelor tinere si ambitioase din muzica underground – proiecte ce abordeaza intr-un mod contemporan sensibilitatile pop clasice, aflate intr-o continua formare. Incepand din 2010, New Pop Order a adus in Control formatii ca Thieves Like Us, Keep Shelley in Athens, When Saints Go Machine, Starfucker sau Porcelain Raft.

STUBBORN HEART *live

Cei doi londonezi care formeaza Stubborn Heart, Luca Santucci & Ben Fitzgerald, si-au inceput aventura muzicala printr-un vinil “white label” foarte criptic, bine plasat catre Boiler Room. Dupa ce a devenit virala cu ajutorul acestui tip de promovare, piesa de pe vinilul in cauza, “Need Someone”, a fost selectata ca principal single al albumului de debut. La doar cateva zile de la lansare, LP-ul “Stubborn Heart” a fost desemnat “albumul lunii noiembrie 2012” de catre legendarul distribuitor Rough Trade.

Intre timp descrisi ca fiind dedicati “fanilor celor trei J – Jamie XX, James Blake si Jamie Woon”, Stubborn Heart alterneaza ritmurile adanci, familiare pentru ascultatorii muzicii electronice britanice din ultimii ani, cu pasaje ambientale, structurate in jurul liniilor vocale insiprate de muzica soul. Sunetul cu care experimenteaza formatia calatoreste astfel prin peisaje impresionante, dar este in acelasi timp un sunet emotional si melancolic, alaturi de care simti nevoia sa canti.

“Surprisingly poignant electronic soul record. The clean, ghostly production, equally inspired by 80s and 90s electronic music and 60s and 70s soul music, Stubborn Heart never lose their passion for good pop music – everything from Hall & Oates to Four Tet.” – Rough Trade

Website: www.stubbornheart.com
Soundcloud: www.soundcloud.com/stubbornheartuk
Facebook: www.facebook.com/stubbornheartuk
Youtube: www.youtube.com/user/stubbornheartmusic

FANTASTIC MR. FOX *DJ set

Stephen Gomberg aka Fantastic Mr. Fox demonstreaza cat s-a schimbat scena muzicala din Manchester in ultimii 20 de ani, de la Madchester-ul definit de Stone Roses inainte de 1990 si pana astazi. Cu o ascensiune rapida, Fantastic Mr. Fox a ajuns sa deschida concertele The XX in mai putin de un an de la lansarea sa ca producator. Se spune despre el ca transforma beat-uri, bassline-uri si rabufniri de sunete 8-bit intr-un R&B abstract, dar sunetul sau – atat pentru productiile proprii, cat si in DJ set-uri – este unul stratificat in pattern-uri ce construiesc mici simfonii digitale.

Avand la fel de multe in comun cu glitch techno-ul de la inceputul anilor 2000 si cu mai recentii Hudson Mohawke sau Jacques Greene, Gomberg aduna sample-uri si voci si le imbina intr-un dub-electro-disco ce este in egala masura senzual si frenetic. Printre artistii pe care ii mixeaza: Hyetal, Holy Other, Pearson Sound, Araabmuzik, Illum Sphere, alaturi de productiile personale (“Evelyn”, “Over”, “Fool Me” etc.). In final, efectele si tehnicile de samplare se aduna in jurul bass-ului ca pentru o celebrare a acestuia la care trebuie sa luati parte.

“How does he get those weird sounds? With their chopped and treated female vocals and darting, dancing basslines, Fantastic Mr. Fox sets sound like Cheryl Cole if she’d made a garage record for Warp in 2002.” – The Guardian

Soundcloud: www.soundcloud.com/fantasticmrfox
Facebook: www.facebook.com/fantasticmrfoxmusic
Twitter: www.twitter.com/fm_fox
Mix pt. FACT Mag: www.mixcloud.com/FACTMixArchive/fact-mix-161-fantastic-mr-fox

Tags:

1 thought on “Stubborn Heart & Fantastic Mr. Fox”

  1. Pingback: Evenimentele din weekend-ul 25-27 ianuarie | Feeder

Leave a reply (we review all comments)