ShortsUP – Weekendul comediei scurte

Doua seri de terapie prin umor pentru combaterea apatiei de inceput de an

Hilar, absurd, haz de necaz sau ironie ascutita. In ultimul weekend de ianuarie, ShortsUP sarbatoreste umorul de esenta tare prin doua seri consecutive dedicate comediilor scurte si bune. Dozele mici si energizante de comedie promit sa va scoata din amortela tipica finalului de ianuarie si sa va administreze cea mai sigura terapie: prin ras.

Weekendul Comediei Scurte are loc pe 26 si 27 ianuarie la Cinema Scala si cuprinde o selectie de patru ore cu unele dintre cele mai amuzante scurtmetraje ale ultimilor ani, provenite din toate colturile lumii si premiate la Palm Springs ShortFest, Chicago International Film Festival, L.A. ShortFest.

Timp de doua seri, un cinematograf-simbol al Bucurestiului va fi invadat de atmosfera animata de umor vechi si nou. Comedia clasica va prinde viata s in afara ecranului de la Scala, inainte si in pauza dintre filme provocandu-i pe devoratorii de umor cu gaguri live si personaje cult din istoria comicului.

Prima seara a weekendului de comedii scurte demareaza cu Dik (r. Christopher Stollery, Australia, 2011), scurtmetraj cu umor acid care a castigat premiul publicului la Palm Springs ShortFest, premiul pentru cea mai buna comedie la Rhode Island International Film Festival si doua premii la Aspen ShortFest, unul din cele mai mari festivaluri de film scurt din America. Dik spune povestea unui tata ingrijorat de descoperirea unui detaliu stanjenitor din viata baietelului sau de 8 ani. Cand iei lucrurile prea in serios, trebuie sa stii unde sa te opresti, mai ales daca la mijloc e o casnicie aproape perfecta.

Happy end si nu prea (r. Josh Lawson, Australia, 2010) darama mitul iubirii vesnice in care el si ea traiesc fericiti pana la adanci batraneti, pe fundalul muzicii de vioara. Ce se intampla dupa ce s-a incheiat genericul filmului?Cine acopera costul zborului pierdut in numele dragostei, cine plateste taxiul pana acasa si mai ales… cine cedeaza la prima cearta?

Portia de bizar si tragicomic vine de la regizorul islandez Tómas Jóhannesson si scurtmetrajul In Garaj (Islanda, 2011). Oli si Keli sunt doi frati cu pasiuni ciudate si o spalatorie auto improvizata intr-un garaj. In ziua in care masina de colectie a unui client razboinic e distrusa intr-un accident pueril, viata lor devine o cursa contratimp cu urmari neasteptate.

Scurtmetrajele vor fi proiectate sambata, 26 ianuarie, respectiv duminica 27 ianuarie de la ora 20:00. Biletele pot fi cumparate in avans prin MyTicket sau Eventim, la pretul de 20 de lei pentru o seara sau 35 de lei pentru ambele seri. La biletele sau abonamentele cumparate in avans, spectatorii isi pot alege locurile in sala si pot evita asteptarea la intrare. Biletele pot fi achizitionate si la Scala, inainte de filme, la pretul de 20 de lei pe seara.

Noutati despre filme scurte gasiti si pe www.facebook.com/ShortsUPRomania

Tags:

1 thought on “ShortsUP – Weekendul comediei scurte”

  1. Pingback: Eyeball – the laptop monster | Feeder

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads