Moullinex, OK Corral, Khidja

BABA OARBA #4 @Atelierul de Producție – un eveniment provocat de Grolsch
Vineri, 25.01.2013, ora 22:30
Live: Moullinex, OK Corral, Khidja
Expoziţie: Oana Cambrea
Intrare: 25 <00:00> 35

Vineri, 25 ianuarie, de la 10:30 seara, Baba Oarba și Grolsch îi invită la Atelierul de Productie pe Moullinex, OK Corral, Khidja, în timp ce Oana Cambrea preia graţios Leapșa Artiștilor. Ne jucăm Baba Oarba printre siluete bizare, prin lumea în contraste puternice a Oanei Cambrea şi nebunia sonora a lui Moullinex, de cu seară de ianuarie cu iz de vară portugheză.
Vă aşteptăm!

Dacă există o trăsătură comună pentru toată muzica bună, trebuie să fie capacitatea de a elimia limitele dintre genuri, dintre nebunia de club și liniștea din “bârlog”, dintre colecționarii de vinyluri și consumatorii de clipuri de pe Youtube. Moullinex, Luis Clara Gomes, face asta foarte bine. Născut într-un orășel din Portugalia, a fost mereu înconjurat de muzică și muzicieni, a încerct de mic să își găsească un sound propriu refuzând să rămână în limitele unui gen muzical, dar având disco și house că punct de pornire.

Și dacă tot vorbim de trăsături comune, cea care se regăsește în toate producțiile Moullinex ar fi atenția la detaliul melodic, un puternic factor uman în muzica electronică, găsim laolaltă sintetizatoare, chitare dezlănțuite, linii de bass șocante și beaturi de pe un ring de dans din trecutul apropiat. Luis colaborează adesea cu prieteni, de fapt, majoritatea liniilor de bass electric îi aparțin unui alt Luis, Luis Calçada în timp ce linile de chitară lui Bruno Cardoso, mai bine cunoscut drept Xinobi.
Moullinex a lansat de curând Flora, albumul sau de debut. Multe dintre piese deja au urcat sus în topurile preferințelor multor DJ (“Darkest Night” a ajuns “Tune of the month” în MixMag/ UK).

Compuse aproape de maul mării în Portugalia, cu influențe Motown soul, Brasil Pop și DiscoFunk piesele sunt extrem de fresh și, inclusiv pe înregistrările de studio, au un foarte puternic vibe de “plaja”. Însă dacă albumul este mai degrabă indie pop, performance-ul live va silește să veniți cu “pantofii de dans”.

http://www.moullinex.com/
http://www.gomma.de/moullinex/

Mulţumim pretenilor de la Atelierul de Print pentru sustinere.
http://www.atelieruldeprint.ro/

Moullinex se joacă alături de OK Corral şi Khidja

Artwork by: Oana Cambrea

Baba Oarba este o nouă platformă de evenimente, o invitație la joc și o propunere către o lume de fantasmă. Acesta este un concept îndreptat spre cei care semnează un acord imaginar pentru a se înscrie în visul de weekend, cărora noi le deschidem fantezia – devenind personaje în jocul simțurilor deschise.

Muzica, decorurile și luminile vor fi elemente aflate mereu în concordanță și de fiecare dată proaspete. Fiecare episod de Baba Oarba are o temă centrală, cu elementele căreia se corelează toată povestea. Baba Oarba se desfășoară ca o intersectare dintre un eveniment de artă cu unul de muzică.

Evenimentele Baba Oarba au loc lunar, lăsând între ele oportunitatea ca după fiecare vernisaj lucrările artistice să fie păstrate ca în orice galerie până la următorul eveniment, când urmează a fi înlocuite de noile exponate ale celui căruia i s-a dat leapșa.

Baba Oarba este un concept sprijinit de Șapte Seri, IQads, feeder.ro, tilllate.com, hipmag.ro, modernism.ro, b365.ro, veiozaarte.ro, thevandallist.ro, orasulm.eu, beatfactor.ro, sofresh.ro

BABA OARBA #4 @Atelierul de Producție – un eveniment provocat de Grolsch

https://www.facebook.com/atelieruldeproductie

Tags:

1 thought on “Moullinex, OK Corral, Khidja”

  1. Pingback: Evenimentele din weekend-ul 25-27 ianuarie | Feeder

Leave a reply (we review all comments)