Greek Indie

  • by

Miercuri, 23 ianuarie, de la 18:30 va invitam la Noul Cinematograf Al Regizorului Roman, la o seara de film grecesc contemporan, sustinuta de World Class si restaurantul Mesogios. Productii indraznete precum Attenberg si Alpii au incantat critica si publicul din toata lumea, fiind incluse in asa numitul “noul val al filmului grecesc”: o explozie de creativitate, bizarerie si existentialism.

Spectatorii care vor veni miercuri vor putea beneficia, multumita partenerului World Class, de pass-uri la clubul Downtown, pentru relaxare completa timp de o saptamana. Primii 100 de spectatori care vin la seara greceasca vor primi invitatii la World Class, pentru ca in viitoare vacanta sa fie in forma.

Dintr-o seara greceasca adevarata nu pot lipsi deliciile culinare, asa ca ii invitam pe spectatori sa participe la o tombola speciala, la care punem la bataie o cina in doi la restaurantul Mesogios, cel mai sofisticat restaurant grecesc din Bucuresti. Tombola va fi organizata de frumoasa actrita Carmen Lopazan la finalul evenimentului.

De la 18:30 va chemam la experimentul cinematografic Attenberg, in regia Athinei Rachel Tsangari. Attenberg este un film inovativ ce vorbeşte cu îndrăzneală despre moarte, despre bucuriile simple ale vieţii, despre imprecizia relaţiilor, despre identitatea sexuală, despre viaţă. Filmul abordează deci un subiect uşor tăios: locul omului în societate, in lume şi imposibilitatea de a iubi aproapele. Attenberg beneficiază şi de dialoguri spumoase, inconfortabile despre natura relaţiilor dintre oameni, despre moarte, despre ura faţă de oameni, despre adaptarea omului în societate şi în rândul semenilor săi. Actrita Ariane Labed a obtinut in 2010 la Festivalul de film de la Veneţia (2010) premiul pentru Cea mai bună actriţă pentru interpretarea Marinei, protagonista filmului Attenberg.

Dupa o poveste despre sexualitate si iubire, de la 20:30 puteti viziona Alpii, regizat de Giorgos Lanthimos, un film incitant si bizar, de un umor negru remarcabil. Filmul prezintă cum o infirmieră, un paramedic, o gimnastă şi antrenorul ei au pus bazele unui nou serviciu, mai puțin comun: oferă familiilor îndoliate un substitut pentru recenta pierdere suferită. Cu programare, iau locul persoanelor decedate, angajaţi fiind de rudele, prietenii sau colegii acestora. Joacă scene din viața de zi cu zi, purtându-se precum cel decedat, vorbind ca el, purtându-i hainele. Liderul lor grupului, paramedicul, îşi spune Mont Blanc. Deşi membrii companiei operează respectând regulile stricte impuse de liderul lor, infirmiera încearcă să-și impună propria amprentă. Filmul nu eșuează în a ne ridica mai multe întrebări la fileu – cât de autentică e viața noastră? Cât de ușor poate fi înlocuită o persoană?

Printre premiile obtinute la festivaluri se numara si Osella de Aur pentru cel mai bun scenariu – Giorgos Lanthimos, Efthymis Filippou la Festivalul de la Veneția 2011. De asemenea, filmul a fost inclus de publicatia The Guardian in lista celor mai bune 10 filme ale anului 2012.

Noului Cinematograf Al Regizorului Roman este administrat de Asociatia Culturala Macondo. Adresa: strada Monetariei, nr 3, in incinta Muzeului Taranului Roman. NCRR este un cinema alternativ, cu un program divers, pentru cinefilii bucuresteni care vor sa vada un film intr-o atmosfera linistita si sa participe la evenimente culturale. Pentru detalii, puteti suna la 0725 925 313.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)