Ge-am avut şi ge-am pierdut

  • by

GE-AM AVUT ȘI GE-AM PIERDUT

Vernisaj: duminică, 20 ianuarie 2013, 7 PM
Atelier 35, str. Șelari nr.13

Colaboratori: Irina Botea, Alexandra Cioca, Claudiu Cobilanschi, Raluca Croitoru, Larisa David, Ileana Faur, Alice Gancevici, Delia Gheorghiu, Ioana Gheorghiu, Kiki Mihuță, Remus Pușcariu, Mirona Radu, Andreea Vintze. “Ge-am avut și ge-am pierdut” este o expoziție colectivă, realizată în urma workshop-ului “Strategii de colaborare” condus de Irina Botea la Atelier 35.

Subiectul propus de Irina Botea a avut ca punct de pornire o cercetare antropologică realizată de Bogdan Iancu, privind termopanele, geamgiii și dispariția unui meșteșug. Workshop-ul s-a desfășurat în perioada decembrie 2012-ianuarie 2013. În prima etapă, participanții s-au concentrat pe cercetarea conceptelor de cinéma vérité si ethnographic image, precum și pe metodele de lucru elaborate de Augusto Boal. În ianuarie 2013 a urmat dezvoltarea proiectelor, perioadă în care s-a lucrat atât colaborativ cât și individual la realizarea unor performance-uri, instalații, filme și a unei stații de difuzare în situ, lucrări ce vor fi prezentate în cadrul `Ge-am avut si ge-am pierdut`.

Participanții și-au negociat pozițiile, au analizat împreună fenomenul izolării, promisiunile termopanului și rolurile cu care acesta este investit astăzi.

“Ge-am avut și ge-am pierdut” este un stagiu de colaborare în mișcare ce va continua de-a lungul următoarelor două săptămâni.

Duminică, 20 ianuarie, colaboratorii vă asteaptă începând cu ora 7PM la Atelier 35, iar la ora 8PM va începe o serie de performance-uri și serenade.

Evenimentele ce vor avea loc pe parcursul expoziției vor fi anunțate în ordinea succesiunii lor.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)