MOJA by LANA – CIMITIRUL VESEL


O colecție capsulă, postmodernă, cu umor și Thanatos!

MOJA by LANA – CIMITIRUL VESEL: O colecție capsulă, postmodernă, cu umor și Thanatos!

Pot fi niște țărani simpli din Săpânța, trecuți de ceva timp în lumea de dincolo, o inspirație artistică pentru o colecție fashion foarte actuală? Proaspătul designer din portofoliul www.moja.ro, LANA, demonstrează că da.

În noua colecție marca “MOJA by”, LANA se joacă textil cu grafica naivă a Cimitirului din Săpânța și cu filosofia optimist-absurdă a acestuia. Ce a ieșit e o colecție-statement, o colecție capsulă. MOJA by LANA îți permite să combini între ele, în orice fel, rochiile, jachetele, colanții și gențile-plic. Hainele sunt imprimate digital, vesele, ușor de purtat și ușor de cumpărat!

Cu un puternic mesaj grafic, hainele spun povești despre oameni. Biografiile ilustrate ale unor oameni neînsuflețiți devin astfel un motiv hedonist de “carpe diem” pentru fashionistele de azi.

Designerul a păstrat o linie simplă a hainelor, pentru a permite o transpunere clară a mesajului, fiind atent la detalii în procesul creativ. Croielile amintesc ușor de linia portului tradițional și oferă libertate de mișcare.

LANA ține să mulțumească modelelor involuntare fashion: Anuța lui Nofor, Turda Ion Ciorbu, Stan Ileana și Stan Mărie, precum și celorlalți locuitori ai Cimitirului din Săpânța, pentru viețile lor exemplare!

4 thoughts on “MOJA by LANA – CIMITIRUL VESEL”

  1. Voi chiar glumiti…aveti ideea macar despre ce inseamna cu adevarat Cimitirul Vesel? Cum poti sa consideri asta o maimutareala…sa vezi cum un ins anume poarta o rochie cu crucea unui apropiat de-al tau, intr-un club….voi chiar ati innebunit? Ce mai urmeaza? Poate ca madam Dumitru sa faca o colectie “in memory of” si sa printeze pe rochii chipul Madalinei Manole in cosciug etc (cer scuze pentru folosirea numelui Madalinei….l-am dat ca fapt divers). Mi se pare dezgustator!

  2. Foarte tare, intr-adevar niste haine originale inspirate din arta populara. Cred ca cei din Sapanta vad partea plina a paharului chiar si atunci cand vine vorba de cimitir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads