Paspartu cauta voluntari

Asociaţia Paspartu, făcători ai Revistei Arte&Meserii ne trimit următorul anunţ:

Paspartu recrutează voluntari talentaţi

Începând cu februarie 2013, Asociaţia Culturală Paspartu îşi va lărgi componenţa cu câţiva membri noi. Vrei să fii unul dintre ei? Trimite CV-ul tău şi câteva gânduri (un soi de scrisoare de intenţie) la contact[at]asociatiapaspartu.ro până pe 31 ianuarie, şi noi te chemăm la interviu! Ce ne dorim de la viitorii membri? Ne dorim persoane energice, creative, care să poată investi ceva timp în asociaţie şi să aibă bune abilităţi de “networking”.

Ce sarcini pregătim pentru tine? Taskurile vor varia, însă ne dorim colegi care să ne ajute pe partea de fundraising, de comunicare, pe partea jurnalistică/editorială în cadrul revistei Arte & Meserii şi care să aducă idei de îmbunătăţire a proiectelor Paspartu şi să se implice activ în organizarea lor. Alte task-uri pot fi legate de crearea de conţinut grafic, aşa că pot constitui un avantaj abilităţile de lucru în programe precum Photoshop, Corel etc. (ne puteţi trimite şi un portofoliu).
Cum se va face selecţia? Până pe data de 31 ianuarie, toată lumea care a trimis CV-ul va primi un răspuns, fie cu o invitaţie la interviu, fie cu o părere de rău. Interviurile vor avea loc undeva la începutul lunii februarie, urmând să începem activitatea în forţă imediat după!â

Încă un lucru important: persoanele acceptate la interviu vor trece printr-o perioadă de probă de 2 luni, înainte de a deveni membri.

Dacă vrei să afli mai multe despre noi, explorează site-ul asociaţiei, Facebook-ul, pune-ne ce întrebări vrei.
Aşteptăm CV-ul tău şi pe tine cu braţele deschise!

P.S. Toate proiectele Asociaţiei Paspartu se realizează pe bază de voluntariat, oferind la schimb celor implicaţi experienţă în managementul cultural.

3 thoughts on “Paspartu cauta voluntari”

 1. Asa cum este mentionat in articolul de mai sus, absolut toate proiectele Asociatiei Paspartu se realizeaza pe baza de voluntariat, aici fiind inclusa si Revista Arte & Meserii. Asadar, si membrii actuali ai asociatiei isi dedica timpul acestor proiecte fara a fi remunerati.

  La intrebarea ce are de castigat,raspunsul este unul foarte simpla: experienta in managementul cultural, aici presupunand experienta in organizarea de evenimente cu specific cultural, urmand dezvoltarea abilitatilor de redactare a unui articol fie ca este vorba de revista Arte & Meserii sau articole care sa comunice activitatile Asociatiei (comunicate de presa), sunt dezvoltate abilitatile de a lucra intr-o echipa, etc.

  Respectam opinia ta legata de succesul sau lipsa acestuia in ceea ce priveste aceasta revista, dar trebuie sa mentionam ca Revista Arte & Meserii a fost declarata proiectul anului 2011 la categoria Arta & Cultura in cadrul Galei Voluntarilor. Iar in 2012, Revista Arte & Meserii a primit premiul II la sectiunea Arta si Cultura in cadrul Galei Societatii Civile.

  Multi dintre cei care fac parte din Asociatia Paspartu sunt abia intrati pe piata muncii, implicandu-se in proiectele asociatiei inca din perioada studentiei. In contextul in care atunci cand vrei sa te angajezi, angajatorii vor sa ai deja o minima experienta, Asociatia Paspartu poate oferi aceasta minima experienta.

  Sunt foarte multe proiecte in tara dar si in strainatate care se bazeaza pe voluntariat, asadar implicarea celor care nu asteapta o rascumparare financiara. Prin activitatile intreprinse, se rezolva multe probleme, poate nu cele mai mari si urgente, dar initiativa si dorinta de schimbare exista.

  Speram ca am reusit sa lamurim “problema” ridicata de tine.

 2. nu pot sa nu observ o crestere semnificativa a cererii de voluntariat in proiecte particulare, ambalate in tot felul de ONG-uri, sau cu scop social. Sincer sa fiu, revista asta ar trebui sa se sustina singura si sa nu apeleze la voluntari.

  ce are de castigat voluntarul ala? ii creste stima de sine ca se asociaza cu o revista fara succes?

  personal, nu sunt de acord cu voluntariatul, orice om trebuie sa fie platit pentru munca pe care o presteaza.

  nu inteleg de ce cineva ar accepta sa faca jobul asta fara sa primeasca nimic in schimb?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.