Animation Worksheep 2013

  • by

Au început înscrierile la Animation Worksheep 2013
Cea de-a treia ediție a atelierului va avea loc în perioada 4-21 aprilie

Animation Worksheep, atelierul de film de animaţie prezentat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, ajunge la a treia ediţie. Destinat tinerilor animatori din România și Republica Moldova cu diferite niveluri de experienţă, inclusiv începătorilor care dovedesc aptitudini de grafică / desen şi stăpânesc noţiuni elementare de animaţie – Animation Worksheep va produce anul acesta un program de scurtmetraje de animaţie care va putea fi urmărit pe marele ecran în cadrul celei de-a opta ediţii a Anim’est, care va avea loc în perioada 4-13 octombrie 2013 la Bucureşti şi va fi urmată de un follow-up la Cluj-Napoca și o ediţie specială, organizată în luna noiembrie la Chişinău.

15 cursanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani vor fi selectaţi pentru cea de-a treia ediţie a Animation Worksheep, desfăşurat la Pensiunea Mistral 8 din Şimon-Bran timp de două săptămâni, în perioada 4 – 21 aprilie 2012. Se vor aborda mai multe tehnici de animaţie: 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D. Ponderea fiecărei tehnici va fi stabilită după selectarea celor 15 cursanţi, în funcţie de competenţele şi aspiraţiile lor. La finalul atelierului, participanţii vor avea o experienţă consistentă de lucru în filmul de animaţie, din punct de vedere tehnic şi creativ. Cei trei traineri – animatori cu experienţă – îi vor ghida pe aceştia şi le vor oferi tot sprijinul necesar pentru realizarea unui scurtmetraj de animaţie, şi vor lucra cot la cot cu ei.

Filmele realizate la cea de-a doua ediție a atelierului pot fi urmărite aici, iar aici găsiţi toate detaliile despre înscrierea la workshop.

Leave a reply (we review all comments)