Constantin si Elena, integral pe Youtube

  • by

Cum altfel am fi putut sa ii dam embed? 🙂 Andrei Dascalescu isi justifica decizia pe Facebook, de unde preluam si noi textul urmator:

De ce mi-am pus filmul pe YouTube?
Duminica trecuta am petrecut cateva ore cu bunicii mei din film, Constantin si Elena. Timp de vreo 2 ore, cu povesti si argumente din experienta lor, au incercat sa ma convinga sa-mi gasesc o fata “frumoasa la suflet si gospodina”, sa nu (mai) umblu dupa fete frumoase de la oras sau de prin alte tari. Cat timp a durat discutia, am retrait aceleasi sentimente care m-au determinat sa fac un film documentar cu acesti doi oameni simpli, normali si minunati in acelasi timp. Am simtit ca vreau ca mai multa lume sa-i cunoasca, sa-si aduca aminte de viata adevarata, de iubirea dezinteresata, de speranta unei vieti implinite spiritual… Constantin si Elena nu sunt niste oameni iesiti din comun, sunt niste oameni normali, cu mintea la cap, o normalitate pe care noi, la oras, am uitat-o cu desavarsire.

“Filmul cu bunici” a avut succes in festivaluri din toata lumea si am auzit de la spectatori fraza “Imi aduc aminte de bunicii mei” din Argentina pana-n Coreea de Sud. Viata de festivaluri a trecut, iar filmul nu are un distribuitor international, putand fi gasit doar in Romania, pe dvd, in reteaua Carturesti. Duminica trecuta am simtit, din nou, ca vreau ca mai multa lume sa-i cunoasca, sa simta o particica din ceea ce simt eu cand stau cu ei. Asa ca m-am hotarat sa postez intreg filmul pe YouTube! Ieri, 9 ianuarie, Constantin si Elena au implinit 60 de ani de la casatorie.
Vizionare placuta!

Mai stiti si alte lungmetraje romanesti pe care le gasim pe Youtube?

Leave a reply (we review all comments)