Proiecte de infrastructura in Bucuresti

  • by

Pasaj subteran Piata Sudului

Habar n-aveam, insa Capital scria in toamna ca lucrarile la cel mai mare proiect cu fonduri UE din Bucuresti ar putea incepe in martie 2013. Constructia ar dura doi ani. Pasajul ar incepe de pe Vacaresti si iese (cu doua benzi) la Nitu Vasille.

Bulevardul Uranus

Mai tineti minte “Cui i-e frica de cartierul Uranus? Ei bine, uitati-l, ca nu va fi pus in aplicare. In schimb, daca-s bani se va finaliza tronsonul Piata Victoriei – Vasile Parvan si “s-ar putea demara procesul de refacere a zonei cu valoare istorica”, zice b365.

Bulevardul Unirii pietonal
De departe cea mai de interes pentru bucuresteanul dezinteres de masini, vestea ca portiunea cu fantani dintre Piata Constitutiei si Bulevardul Unirii ar putea fi pietonala a fost lansata in plina campanie electorala, motiv pentru care am ignorat-o la vremea respectiva. Aceasta mostenire a Street Delivery-ului nu e ceea ce pare in sensul ca nu e integral pietonal: masinile vor circula pe unde circula acum pietonii, si vice-versa. Detalii pe b365 sau in PID.

Circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei
Tot felul de fantezii. Durata de constructie: 25 de luni.

Restul modificarilor includ o serie de sensuri unice, o noua sala Polivalenta in complexul de la Lia Manoliu, un pasaj subteran Sos. Pantelimon – Sos. Chisinau si tramvaiul cu greentrack de pe Liviu Rebreanu.

Leave a reply (we review all comments)