Guerrilive cu Alexandru Tomescu & Camerata Regala

  • by

GuerriLIVE special în Ajunul Crăciunului cu Alexandru Tomescu & Camerata Regală

Un om. Și o vioară. Aceste două coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar când omul este Alexandru Tomescu se naşte un Univers locuit de creaturi sonore fascinante care se desprind din culoare şi densitate sonoră, toate menite să subjuge publicul aflat în sală. Se adaugă și Camerata Regală, orchestra camerală de tineret aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.

Astfel, luni, 24 decembrie – în Ajunul Crăciunului – timp de 2 ore (de la 16 la 18), și în reluare miercuri, 26 decembrie, (de la 11 la 13) ai privilegiul de a asculta o altfel de muzică în cadrul unui GuerriLIVE special. Cu Alexandru Tomescu și Camerata Regală, sub bagheta maestrului de ceremonii Bogdan Șerban.

Facebook Event.

Alexandru Tomescu a dovedit că poate îmblânzi orice formă de muzică, mai ales după proiectul „Paganini – înger sau demon”, care a marcat un hotar în cariera lui. A fost momentul în care violonistul şi-a regândit identitatea şi care marchează o cotitură radicală în drumul pe care Alexandru Tomescu a pornit acum câţiva ani, acela spre schimbarea percepţiei existente în România asupra muzicii clasice. Într-adevăr, de când a revenit în ţară, după studii în Elveţia cu Tibor Varga şi Statele Unite ale Americii cu Eduard Schmieder, Alexandru a dorit să demonstreze că muzica clasică este o fereastră spre armonia cu sine şi cu celălalt, o lume deschisă tuturor şi că fiecare merită şansa de a o explora.

După o mai mult decât fructuoasă carieră realizată în Europa și în lume, presărată cu succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio, sub bagheta unor Maeştri precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach, Alexandru a revenit în România, unde s-a implicat în organizarea unor turnee naţionale de muzică clasică, realizate exclusiv din fonduri private.

Camerata Regală este o orchestră camerală de tineret aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, formată din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, marea majoritate dintre ei fiind studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Camerata Regală a luat naştere la iniţiativa unui grup de studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, din dorinţa acestora de a crea o orchestră profesionistă care să contribuie la promovarea şi dezvoltarea tinerelor talente muzicale din România. Astfel, unul dintre partenerii tradiţionali ai Cameratei Regale este Asociaţia Studenţească a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, care a fost alături de orchestră încă de la înfiinţarea acesteia.

Camerata Regală a fost inaugurată la 13 decembrie 2009 printr-un concert de muzică exclusiv românească, care a avut loc în Sala “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Evenimentul a fost sprijinit de domnul prof. univ. dr. Dan Dediu, Rectorul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)