The Angels’ Share

  • by
  • December 21, 2012December 17, 2012

Update: concurs – castiga doua invitatii duble.

The Angels’ Share – o poveste cu scoţieni, kilt-uri şi mult whisky.

The Angels’ Share (tradus Partea îngerilor) este ultimul film al regizorului britanic Ken Loach, de această dată, o comedie petrecută în Scoţia zilelor noastre. The Angels’ Share face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes 2012 și este adus în România de Independența Film.

Premiera va fi în 21 decembrie, la Cinema Studio.

Ken Loach s-a născut în Anglia şi acum are 76 de ani. A debutat în 1867 cu Poor Cow, iar în 1969 a realizat Kes, care a fost şi încă mai e considerat unul dintre cele mai bune filme britanice. De-a lungul timpului a regizat un număr impresionant de filme şi a obţinut un număr la fel de impresionant de premii. Are o manieră unică de regiza, pentru a capta reacţiile naturale şi sincere ale actorilor. De cele mai mult ori aceştia nu primesc scenariul întreg, ci doar fragmente, astfel că nu ştiu ce urmează mai departe. În Looking for Eric (2009), actorul principal, Steve Evets, a descoperit că în film joacă însuşi fotbalistul Eric Cantona doar în momentul în care s-a întors şi a dat cu ochii de el, în timp ce camera mergea.

Povestea
Deşi titlul se referă la un fenomen care are loc în cadrul procesului de maturare a whisky-ului (evaporarea a 2% pe an), filmul este, de fapt, despre a doua şansă. Îngerii de aici putînd fi interpretaţi ca fiind atît cei care “primesc” ofranda alcoolizată evaporată din baricuri, cît şi ca persoanele pe care le întîlnim în momente critice şi care ne pot schimba total cursul vieţii.

Filmul va avea premiera pe 21 decembrie la Cinema Studio şi va rula, în prima săptămână, în cinematografele Hollywood Multiplex, Cinema Studio, Cinema City (Cotroceni) și Grand Cinema Digiplex (Băneasa), în București, și la Cinema City, în Cluj. După Sărbători, filmul va ajunge la Constanța și Brașov.

Lungmetrajul este adus în România de Independenţa Film, casa de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase. Independența Film a distribuit pelicule ca “Trainspotting”, ”Amélie”, ”Melancholia”, ”Todo sobre mi madre”, ”In The Mood for Love”, ”Vicky Cristina Barcelona”, ”Dogville” etc.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads