Slam Poetry

  • by

Pe 21 decembrie, ora 20,00, Chris Tănăsescu și MARGENTO sunt invitați speciali la Slam Poetry Bucharest, în Club A, str. Blanari, nr.14. Cel mai cunoscut (și mare) poet slam-ist român – mai ales în lume, va performa din volumul “Nomadosofia”, lansat la Târgul Gaudeamus de Editura Max Blecher, în cel mai cunoscut club studențesc, cu cea mai mare continuitate din Europa. Nu ratați lansarea poem grafului și epitalamul țigănesc în show-ul total al lui Chris Tănăsescu & trupa Margento!
Va performa și Peter Sragher, care va fi proaspăt venit din slam-ul vienez și o va provoca la un slam la două mâini pe Alix Klein, precum și Razvan Țupa, unul dintre primii slam-iști/fracturiști din România.

Slam Poetry este o mișcare culturală apărută în anii 80 în Statele Unite ale Americii, de mare succes în lume, cu precădere în Anglia, Germania, Olanda, dar şi în Ungaria, Mexic, Camerun, iar din 27 septembrie a apărut și în România, prin grupul nostru – Slam Poetry Bucharest. Am creat Grupul Slam Poetry Bucharest – ne găsiți la slampoetrybucharest/facebook și organizăm slam poetry lunar, cât de mult se va putea. Pe internet puteti viziona mii de show-uri ale poeților slam-iști, ultimele concursuri de slam europene, americane sau naționale. Noi promovăm și mediatizăm evenimentele slam poetry ale acestora pe pagina noastră de facebook.

Slam Poetry este un performing show total. Poate fi open – în care 10 poeți nonconformiști recită în fața unei audiențe, fiind acceptate și forme de acompaniament precum sunete, acustică, muzică live etc, sau battle – în care poeții se provoacă și răspund unii altora prin versuri și chiar concurs. Slam Poetry nu acceptă critica poeziei formale, nu consacră poeți – simți poezia, oricine poate scrie poezie și performa. Se utilizează cele mai facile şi puțin formale mijloace de comunicare, cum este Facebook-ul. Performing-ul presupune o sinceritate totală a poetului (reciți pentru tine în primul rând) și a publicului – căruia îi place sau nu și o spune direct poetului, mai frumos sau nu. Singura evaluare este cea directă, pe loc. Dacă ești bun, rămâi în fenomen, dacă nu, pleci. Nu sunt compromisuri.

Slam Poetry Bucharest este la a patra editie, avem deja 868 de prieteni pe facebook, în 4 luni, și suntem membri în peste 60 de grupuri din România și din lume, cu peste 200.000 de membri, printre care London Poetry Slam, Paris UNIVERSLAM, Poetry Slam Poesia Orale – Italia, Poetry Slam Mexico, Barcelona Poetry Slam, Lisboa Poetry Slam, Frankfurt Poetry Slam, Boston Poetry Slam, Astoria Budapesta Poetry Slam, precum și multe grupuri de poezie și cultură românești.

Surprize și cadouri/cuvinte de sărbători! Veniți și luați cea mai frumoasă carte de poezie aparuta in 2012! Editura Max Blecher are pentru toți! Și atmosfera e bună în Club A!

Tags:

Leave a reply (we review all comments)