Sustine Anim’est 2013

  • by

Anim’est face crowdfunding pentru editia din 2013. Nu pe Kickstarter, insa se poate dona direct in contul lor. Redau mai jos mesajul organizatorilor in original:

Anim’est apelează la public pentru a face posibilă ediţia a 8-a

Deşi a devenit unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România şi unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa Centrală şi de Est, Anim’est este grav afectat de o acută lipsă de fonduri, însăşi ediţia din 2012 fiind pusă mult timp sub semnul întrebării.

Estenest apelează, astfel, la toţi susţinătorii festivalului, la cei care cred în misiunea şi valorile Anim’est. Contribuţiile acestora, mari sau mici, pot fi, împreună, esenţiale pentru organizarea unei noi ediţii a festivalului.

De 7 ani organizatorii încearcă, prin toate mijloacele şi cu toate resursele pe care le deţin, să aducă publicului cele mai noi si mai importante produse animate și, nu în ultimul rând, să reanimeze animaţia românească. În cei 7 ani de existenţă, Anim’est a adus celor peste 100.000 de spectatori peste 2000 de filme de animaţie, 10 workshopuri şi 2 ateliere de animaţie, în afara festivalului (Animation Worksheep – aprilie 2011 şi mai 2012). Dorinţa organizatorilor este ca Animation Worksheep să devină prima școală de animație din România, un atelier permanent de animaţie, cu traininguri, masterclass-uri, cursuri pe tot timpul anului.

Anim’est a crescut de la an la an, invers proporţional cu sprijinul financiar obţinut din partea instituţiilor publice (mă refer aici în special la CNC). În acelaşi timp cu evoluţia festivalului, am asistat şi la un progres al animatorilor români, pentru o parte dintre ei, participarea la următoarea ediție a festivalului fiind motivul principal pentru care realizează în continuare filmuleţe animate. În 2006, erau înscrise doar 2 scurtmetraje românești, în 2012 aproape 50. Între timp, CNC-ul a creat o linie separată de finanţare pentru filmul de animaţie. Mai mult, în 2011 se lansa la Anim’est primul film animat românesc de lung metraj, din ultimii 20 de ani. După o prezenţă consistentă la festivalurile internaţionale (printre care şi o menţiune specială la Locarno 2011), Crulic – Drumul spre dincolo în regia Ancăi Damian, a câştigat Premiul pentru cel mai bun lung-metraj animat, la Festivalul de la Annecy, Franţa, obţinând astfel cea mai importantă distincţie europeană pentru un film animat. Filmul de animaţie românesc a renăscut şi începe să conteze din nou iar Anim’est este momentan principala/singura platformă de promovare a lui, a declarat Vlad Ilicevici, directorul executiv al festivalului.

Anim’est a funcţionat până acum cu fonduri extrem de mici, însă cu un capital de entuziasm, atât al echipei, al voluntarilor, al colaboratorilor şi al partenerilor, cât şi al publicului.

Anim’est vrea, poate şi trebuie să crească. Este o datorie față de publicul său și față de tinerii animatori pe care încearcă să îi susțină. Este o evoluţie naturală, în condițiile în care interesul global pentru animație este într-o creștere explozivă. Procentul de animație 3D și CGI în cinematografia internaționala crește și el cu rapiditate. Dacă instituțiile publice autohtone nu s-au lăsat convinse, în ciuda tuturor realizărilor festivalului, Anim’est apelează la cei pentru care acest festival a fost creat: publicul. Fiecare dintre voi este important pentru Anim’est și sper că şi pentru voi Anim’est contează…a continuat Vlad Ilicevici.

Campania de strângere de fonduri are ca scop obţinerea sumei de 15.000 de euro pentru organizarea ediţiei din 2013 a festivalului, şi acoperirea unor costuri precum drepturile de difuzare ale filmelor, transportul copiilor de 35 mm sau al casetelor, logistica necesară organizării unor evenimente – expoziţii, ateliere, spectacole, cazarea şi transportul unor animatori străini.

În schimbul sumei donate, cei care aleg să sprijine festivalul vor fi recompensaţi de Anim’est – cu mulţumiri speciale în publicaţiile festivalului, DVD-uri cu scurtmetraje româneşti de animaţie, Welcome Kit-ul festivalului 2013 cuprinzând toate materialele primite de invitaţi, invitaţii VIP 3 zile la Anim’est 2013 (incluzând cazare, acces la toate evenimentele şi proiecţiile din cadrul festivalului). De asemenea, la atingerea unor targeturi intermediare (2000 de euro, 5000 euro, 10000 euro), Anim’est a pregătit o serie de recompense şi surprize: proiecţii, evenimente şi petreceri cu intrare liberă pentru susţinătorii festivalului.

1- 10 €
Multumiri pe pagina speciala a site-ului www.animest.ro

10- 30 €
Multumiri pe pagina speciala a site-ului www.animest.ro si in brosura-program a festivalului

30- 50 €
Multumiri pe pagina speciala a site-ului www.animest.ro, in brosura-program a festivalului, 1 DVD animatii romanesti, tricou vizual Anim’est 2013

50- 100 €

Multumiri pe pagina speciala a site-ului www.animest.ro, in brosura-program a festivalului si in catalogul oficial, 1 DVD animatii romanesti, tricou vizual Anim’est 2013

100- 250 €
Multumiri pe pagina speciala a site-ului www.animest.ro, in brosura-program a festivalului si in catalogul oficial, 1 Festival pass (permite accesul la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul festivalului), tricou vizual Anim’est 2013

250- 500 €
Multumiri pe pagina speciala a site-ului www.animest.ro, in brosura-program a festivalului si in catalogul oficial , 1 Festival pass (permite accesul la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul festivalului), Kit Anim’est 2013 ( sacosa, tricou, inisgna)

500- 1500 €

Multumiri pe pagina speciala a site-ului www.animest.ro, in brosura-program a festivalului si in catalogul oficial, 1 invitatie festival (cazare trei zile + vouchere restaurant+ transport + acces la toate proiectiile si evenimentele festivalului) , Kit Anim’est 2013

1,500- 5000 €
Statut de partener al festivalului: multumiri pe pagina speciala a site-ului www.animest.ro, in brosura-program a festivalului si in catalogul oficial; + prezenta pe scena la gala de inchidere a festivalului, 1 invitatie festival toata perioada (cazare + vouchere restaurant+ transport + acces la toate proiectiile si evenimentele festivalului), Kit Anim’est 2013

Leave a reply (we review all comments)