Serile Zeppelin #45

  • by

Serile Zeppelin #45 – Marţi, 18 decembrie, ora 19 la Biblioteca Centrală Universitară, Carol I, Aula Magna

Cum lumea se schimbă și tehnologiile de interconectare și comunicare devin o necesitate profundă a mediului uman, era de așteptat ca epopeea digitală să coboare din telefonul mobil în spaţiile arhitecturale, sau direct în străzi și pieţe. Advertising, show, comunicare, sau demonstraţie de putere, ecranele se transformă în faţade, televizoarele devin ferestre ale clădirilor. Dacă până acum arhitectura tindea obsesiv către înălţimi, viitorul pare să aducă mai mult spectacol – și, dacă se poate, interactiv & reactiv. Din ce în ce mai exploatate ca resursă de inspiraţie a arhitecturii, fluxurile de informaţii din interiorul clădirilor sau cele rezultate din interacţiunea cu oamenii care folosesc acele clădiri sunt, pe rând, mesaj, entertainment, proiect educativ, cunoaștere. Arhitectura a devenit suport pentru panouri de reclame cu videouri spectaculoase, sau un mega-design de lumini. Mai mult, suprafeţele altă dată inerte reacţionează azi la stimuli diverși, fie ei vreme sau traficul de pietoni. Informaţia e de-acum noua structură, sau decoraţie pentru arhitectură, informaţia e noul negru.

Trăiască informaţia!

Întâlnirea zeppelin din decembrie survolează aceste subiecte, vorbind despre felul în care tehnologiile digitale aduc mai mult înţeles, mai multă interacţiune umană în spaţiul arhitectural și în spaţiul public.

de văzut și ascultat, între altele, despre:
Bienala de arhitectură media de la Aarhus (Danemarca) și festivalul Ars Electronica de la Linz (Austria), prezentate de Constantin Goagea și Cristian Iordache (ygreq).

Modulab prezintă proiectele lor transmediale.
+
Vlad Eftenie, fotograf și arhitect, vorbește despre explorări urbane prin tehnici fotografice digitale.
…………………………………………………………..

http://www.e-zeppelin.ro/serile-zeppelin-45_media-arhitectura_spatii-interactive_proiecte-transmedia

Tags:

Leave a reply (we review all comments)