Instagram iti detine pozele si le poate vinde

Update: mai multe detalii pe acest blog de la NY Times.

Iata un robotel langa un teanc de reviste Wired. Poza e facuta de mine, dar de la 16 ianuarie n-o voi putea folosi nu voi fi singurul detinator al drepturilor decat daca mi sterg contul de Instagram.

Se schimba lucruri importante privind dreptul de folosire a pozelor de pe Instagram. Printr-o actualizare a termenilor si conditiilor, Instagram va avea dreptul sa vanda orice fotografie a utilizatorilor fara notificare prealabila si fara a remunera autorul. Nu exista opt-out, asa ca aveti ragaz de gandire pana la 16 ianuarie daca vreti sau nu Instagram in astfel de conditii.

N.R. Facebook a cumparat Instagram in urma cu 3 luni.

Instagram does not claim ownership of any Content that you post on or through the Service. Instead, you hereby grant to Instagram a non-exclusive, fully paid and royalty-free, transferable, sub-licensable, worldwide license to use the Content that you post on or through the Service, except that you can control who can view certain of your Content and activities on the Service as described in the Service’s Privacy Policy, available here:

-via Cnet

4 thoughts on “Instagram iti detine pozele si le poate vinde”

  1. l-am sters. la facebook nu pot renunta pt ca am nevoie de anumite grupuri de discutii, insa ce-i prea mult, e prea mult. o sa ne detina in curand si casele dand accept termenilor si conditiilor lor.

  2. Ei se bazează exact pe faptul că majoritatea utilizatorilor sunt ingnoranți și nu citesc Termenii și Condițiile de utilizare a site-urilor și rețelelor de socializare… Cred că trebuie făcut ceva în privința asta.. Să creștem awareness-ul asupra importanței acestui lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads