Pendulum DJ Set + MC Verse

Update: conform event-ului de pe Facebook, show-ul s-a amanat pentru 15 decembrie.

15 decembrie 2012 // ARENELE ROMANE

PENDULUM DJSET
(El Hornet)
& MC VERSE

15 decembrie 2012 // ARENELE ROMANE

PENDULUM DJSET
(El Hornet)
& MC VERSE

Dr. DAN
JTR
BIBANU

PLUS [+] & VEDEM visuals

Biletele in avans costa 30 LEI si le puteti gasi la magazinul Boarder’s din Bucuresti. Detalii despre unde este localizat magazinul gasiti pe pagina lor de facebook.

La poarta biletele vor fi 40 de lei in limita capacitatii locatiei.

Eveniment 16+

Numele Pendulum este deja arhicunoscut. Proiectul isi are inceputul in 2002, cand trei muzicieni din Australia si-au unit puterile pentru a crea un stil care lipsea pana atunci de pe scena muzicala.

Prima colaborare a lui Rob Swire, Gareth McGrillen si Paul Harding fost piesa “Vault”, care a avut succes instant si a devenit un imn al anului 2003. A fost urmat de o serie de piese la fel de revolutionare in acelasi stil, ca “Trail of Sevens”, “Spiral”, “Back to You” si “Still Grey”, cat si un remix la “Tonite” a celor de la Concord Dawn. Doi dji de mare calibru care i-au sprijinit inca de la inceput sunt Adam F si DJ Fresh, care i-au invitat sa se alature noului lor label de atunci, Breakbeat Kaos. O ocazie unica in viata, drept urmare la sfarsitul lui 2003 s-au mutat in Marea Britanie. Single-ul de debut pentru Breakbeat Kaos, “Another Planet” (http://youtu.be/0StdA99Wal4)a intrecut orice asteptari anterioare. A debutat pe locul 1 in UK National Dance Chart si a ajuns chiar in Top 40 in chartul mainstream.

2005 a fost anul lansarii albumului de debut, arhicunoscutul si recunoscutul “Hold Your Colour”, care a vandut peste 300,000 de copii si a inclus si primul single care a ajuns in Top 30, “Slam/Out Here”. Astfel au devenit cel mai mare act din underground si a urmat semnarea unui contract cu Warner Bros Records/Ear Storm. Au revenit cu hitul “Granite”, iar prin intermediul lui “Propane Nightmares” au patruns si in mainstream. Al doilea album, “In Silico” a debutat pe locul 2 in topurile din Marea Britanie. Succesul a fost incununat primind discul de aur si invitatii de a aparea la cele mai importante festivaluri – Download, Creamfields, Reading/Leeds, T in The Park si chiar in cadrul “Projekt Revolution” al lui Jay Z si Linkin Park. A urmat o serie de gig-uri sold out si un performance memorabil la Later cu Jools Holland, in fata a numarului record de 50,000 de oameni. Si in America sunt extraordinar de cautati – turneul de debut includea 13 aparitii sold out, de pe coasta de est pe cea de vest. Au ajuns si in Brazilia si Mexic si au avut aparitii la Jimmy Kimmel si Carson Daly. Popularitatea lor crestea in continuu, ajutata de fiecare performance si seturi explozive la Coachella si SXSW, cat si la Ultra Music Festival din Miami. Aparitiile lor erau mereu spectaculoase si pline de energie, fiind unul din cele mai viscerale si captivante show-uri de vazut. Al treilea album, “Immersion”, a intrat direct pe locul 1 in UK Album Charts si a fost urmat de 2 turnee sold out in UK, 2 spectacole grandioase la Wembley Arena, turnee in Europa si Australia si o vara petrecuta luand cu asalt circuitul international de festivaluri. În 2011 au fost oaspeti speciali ai Linkin Park pe A Thousand Suns US Arena Tour (si un cover Pndulum la Linkin Park: http://youtu.be/BC8Cb9fsMwY), urmat de un turneu propriu si de un nou periplu pe scena celor mai cunoscute festivaluri, adaugand la palmares Glastonbury, V Festival si Bestival. Asadar, o trupa legendara, care a adus o contributie influentiala la scena muzicii electronice si fara de care, cu siguranta aceasta nu ar fi fost la fel.

In 2012 Rob Swire a comunicat ca nu vor mai exista show-uri live Pendulum si ca nu au niciun plan pentru 2013, el si Gareth concentrandu-se pe proiectul Knife Party. Paul “El Hornet” Harding, recunoscut de acestia ca cel mai bun DJ dintre ei, este singurul care mai reprezinta Pendulum, printr-un DJ set impreuna cu MC-ul Verse.

Planuit initial pe 1 decembrie, show-ul celor de la Pendulum este mutat pe 15 decembrie, datorita turneului prelungit din America. Chiar si cu aceasta mica amanare, ne bucuram ca inca ii putem vedea pe baieti, avand in vedere programul lor uber-aglomerat care ii duce in cele mai tari venue-uri, peste mari si tari.

Dr. Dan este din Timisoara si asa cum spune si numele, este de profesie medic. A inceput sa se joace cu vinilurile prin 2004 si i-a placut atat de mult ca nu le-a mai lasat din mana. A trecut intre timp si la digital si a pus muzica la evenimente importante cum ar fi TMBase, 48H, Peninsula, New Rich Festival din Graz (Austria) di Mad Dem Sounds din Linz (tot Austria), cat si numeroase alte petreceri atat in orasul natal, cat si in restul tarii. De-a lungul timpului a impartit scena cu headlineri de calibru cum sunt Teebee, Calyx, Zinc, Grooverider, Christ Su, Mindscape, JFB, Jade, Brooklyn. Momentan domnul doctor exploreaza in seturile sale partea mai “dura” a drum and bass-ului, deci vom avea parte de asa ceva, dar e posibil sa mai prescrie si cate ceva mai “soft”, in functie de public.

Bibanu (sau in engleza the bass) este chiar bassistul celor de la PNal, cunoscutul grup de drum and bass instrumental din Timisoara. Nu stim ce a venit intai, porecla sau vocatia, insa stim ca face asta inca din 2003, iar cu Pnal canta din 2007. Ca dj, Bibanu abordeaza in seturile sale un sound groovy si atmosferic, avand o preferinta pentru liquid dnb.

JTR a inceput sa puna muzica din 2006, cand a inceput sa faca petreceri alaturi de Subdustrial Crew din si in Sibiu. In acesti ani a avut ocazia sa puna muzica alaturi de Dj Lee, Artificial Intelligence, Chase & Status, Benny Page, Camo & Crooked, The Qemists, Chris Su si chiar Pendulum. Din 2012, a inceput sa si produca drumn and bass impreuna cu Beepo sub denumirea de Future Self.

Nu uitați să dați mai departe vestea cea buna!

PS: Va rugam observati DJSET din nume, adica va veni Paul “El Hornet” Harding, dj-ul trupei impreuna cu Verse, solistul. Pendulum live nu mai exista, atat ne-a mai ramas. Spunem multumesc si ne bucuram!

Tags:

4 thoughts on “Pendulum DJ Set + MC Verse”

Leave a reply (we review all comments)