Apparat, Deetron, Vakula

  • by

Vineri, 14 decembrie 2012, de la 22:00 la Arenele Romane (cort incalzit – Cutitul de Argint, nr. 26)

  • Apparat (DJ set)
  • Deetron
  • Vakula
  • Fouchat & Giuser
  • BILETE: 30 de lei < 00:00 > 40 de lei

ABSOLUT COLOR isi rezerva placerea de a va avea alaturi intr-un context absolut magic la Arenele Romane, vineri 14 decembrie. Invitati de onoare, Apparat, Deetron si Vakula, technocrati de renume, cu veleitatile si rezonanta unui trip muzical transcedental.

O calatorie de vis cu un sound profund si atemporal, elegant completata de Giuser si Fouchat..

APPARAT (dj set) // Berlin, DE // Mute

Acest “aparat” este unul cu functii multiple, cu un sunet atat de eclectic ,ca si orizontul sau larg. Chip-ul incorporat ii radiaza emotional, cu o setare pe fericire si valuri sonore capabile sa te inunde mental. Tinand cont de sensibilitatea cu care isi orchestreaza veleitati muzicale “de camera” asupra colectiei de discuri sau in propriul studio, performantele sale !live sunt deja recunoscute ca sfidand limitele sunetului, redefinindu-l emotional, putem spune.

Pe numele sau Sascha Ring, Apparat isi priveste decizia de a-si fi reprofilat locatia in 1997 dintr-o Germanie de Est provinciala si statica in Berlin, ca cea mai inspirata miscare pe care ar fi putut-o face la momentul respectiv. Inca din 1999 conduce impreuna cu T. Raumschmiere label-ul “Shitkatapult” – o “catapulta” muzicala aventuroasa care propulseaza un melanj selectiv de muzica bine-intentionata spre pupitre internationale.

Apparat este “puntea de aur” de peste lacuna germana a glitch-ului melancolic spre Manchester si abilitatile techno la laptop, specifice USA. Serverul sau emotional produce o realitate muzicala virtuala, transcedentala si in permanenta vibratie cu imprejurimile si locul in care acesta este pozitionat.

In studio-ul sau, incantatii dense, intunecate si maiestuoase de pop elegiac si Electronica creaza un ambient coerent si profund emotionant. Live, pe de alta parte, ringul pare captat in Triunghiul Bermudelor, cu axele sale Techno, IDM si Electro. Aceste stiluri nu isi emana distinctiv particularitatile si in relese-urile sale, dar ritmul puternic cu care a debutat in anii ’90 are repercursiune Techno – Electro asupra sound-ului sau.

Intensitatea muzicii acestui tanar spiritual pare a se dezvolta odata cu placerea sa de a experimenta. Despartirea fermecatoare de abordarea mecanica a compozitiilor sale prin prisma Electronica debutand subtil cu aparente “greseli”, acum acestea au devenit o emblema adusa la standard regal de veritabili muzicieni, instrumente clasice ca vioara, saxofon si clarinet, orchestrate magistral de Apparat.

DEETRON // Bern, CH // Music Man, Circus Company, Rejected

Desi varfurile montane ale Bernei, Elvetia, sunt departe de zgarie norii americani, acest context ambiental l-a inspirat pe Sam Geiser sa pastreze in viata traditia Chicago House si Detroit Techno. Operand subtil sub identitatea Deetron inca din anii ’90, acesta s-a dedicat total muzicii in forma sa cea mai inalt calitativa. Stilul productiilor sale – o interpretare personala melodica cu accente house asupra Detroit Techno-ului, care a captat atentia si a captivat inimile multor ascultatori in jurul globului. Cu atat mai mult performanta si skill-ul imaculat si fara a mentiona selectia superba, care l-a mentinut in lumina reflectoarelor pe o pozitie respectabila in toti acesti ani.

Inspirat de tot ce se poate de la soul-ul ’70, New York Disco, Chicago House si Detroit Techno, Deetron incepe sa colectioneze muzica si sa se dedice cu pasiune ei in anii ’90. Si-a binemeritat deci rezidenta la legendarul Trax in 1995. Acolo a prins filmul si s-a afirmat ca unul dintre cei mai inzestrati si apreciati DJ elvetieni. Cativa ani mai tarziu, a urmat calea productiei, “Dolls For A Diva” (2001), primul release la Music Man, i-a propulsat cariera direct ascendent si international.

Intre timp, o colectie impresionanta de release-uri si remixuri la Circus Company, Strictly Rhythm, Cocoon, Green si Rejected, toate emanand amprenta personala a lui Deetron, la limita subtila dintre rezonanta soul si industrial, dar calitativa si atemporala. Remarcam si highlight-ul anului 2011, “Balance 020”, a doua compilatie-mix a artistului pana in prezent, o sinergie perfecta intre digital si analog, transcendental valorificata de hituri clasice, exclusiviste, cu rezonanta underground ale eroilor si legendelor care l-au impresionat. Un techno meditativ dar cu efect efervescent asupra corpului uman.

VAKULA // Kanotop, UA //Dekmantel, Shevchenko, Leleka

Vakula este un DJ si producator de origine ucrainiana, nascut in Konotop, care isi datoreaza celebritatea Moscovei si rezidentei de care s-a bucurat la celebrul club Propaganda. Se spune ca tot lui i se datoreaza si succesul Voice party-urilor cu fermecatoarea Nina Kraviz din acelasi club moscovit. In 2007, Vakula lanseaza “Hohol” la label-ul Uzuri, de atunci incepand colaborarea si cu alte label-uri underground, ca Quintenssential, Meaksuma si Firecracker.

Sound-ul sau se imbina perfect cu revive-ul house recent si emana influentele sale Afro-Americane, desi reflecta intim originea sa ucrainiana.

Chiar si atunci cand beat-urile debuteaza in stilul Theo Parrish, acesta tot ne conduce spre taramurile nebanuite ale visului american.

Acesta este chintesenta Konotop House si Vakula o reprezinta elegant.

Facebook event.

ACCESUL INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!

Leave a reply (we review all comments)