Ride Along

Zilele trecut Dragos Bucur a terminat filmarile la Ride Along, o comedie de actiune turnata la Universal Studios din Hollywood. El joaca rolul unui mafiot sarb care interactioneaza cu unul dintre personajele principale – incearca sa-l impuste pe politistul sub acoperire jucat de Ice Cube. Filmul va aparea in ianuarie 2014, pana atunci iata niste impresii de la filmari:

Filmul începe cu o secvenţă cu mine (mafiotul sîrb) şi cu Ice Cube (poliţistul undercover), una clasică între doi mafioţi într-un bar părăsit, plin de sticle şi fum. A fost interesant pentru că am putut să ne jucăm, să propunem, să improvizăm… Cred că în final a ieşit o scenă tensionată, dar şi amuzantă… Mai tîrziu încep să împuşc nişte poliţişti, dar, evident, toate gloanţele trec pe lîngă Ice Cube. Star sistem-ul funcţionează impecabil în industria cinematografică de la Holywood: star-urile trebuie să rămînă intangibile.

Filmul are o secvenţă de acţiune în care personajul meu goneşte printr-un mall pe o motocicletă, sare apoi cu ea printr-un geam, şi în cele din urmă se rostogoleşte pe nişte trepte. Ei bine, am alergat printre oameni cu motocicleta şi am sărit pe ea în mers, dar trecerea prin geam şi rostogolirea le-am lasat în seama cascadorilor. Prefer să renunţ la orgoliul personal de a mă da macho pe platoul de filmare, dar să rămîn întreg şi să mai fac şi alte filme.

Americanii iau foarte în serios siguranţa pe set. Există un anume protocol care trebuie respectat indiferent de cîte ori ai mai făcut asta sau de cît de mare vedetă eşti. În prima zi am fost împreună cu John Leguizamo şi Ice Cube la un poligon de tragere şi am fost instruiţi de doi traineri, unul pentru condiţiile de tragere de pe set, celălalt pentru tragerea efectivă, cu gloanţe adevărate, din poligon.

Pe platou, nimeni nu are voie să îndrepte arma spre cineva, nici măcar replicile din cauciuc. Armurierul aduce actorului arma încărcată înainte de a se da “Motor!”, îi spune cîte gloanţe are pe ţeavă şi imediat după “Stop!”, actorul trebuie să rămînă pe loc cu arma îndreptată spre pămînt pînă vine cineva să i-o ia.Toată lumea are dopuri de urechi cînd se trage şi sînt semne peste tot că vor fi focuri de armă…”

Leave a reply (we review all comments)