Mall-uri noi de Bucuresti

AFI a ridicat in 2008 cel mai mare mall din Estul Europei pe terenul fostei UMEB, in schimbul caruia a platit peste 80 milioane de EUR. Tot AFI vor sa sparga recordul si sa construiasca un mamut de Colosseum Shopping Center – cel mai mare mall din Europa (620.000 mp). Va fi de trei ori mai mare decât AFI Palace Cotroceni şi va necesita o investiţie estimată la 350 milioane euro. Terenul de la Electroaparataj a fost cumparat in 2008 pentru 60 milioane de EUR si acolo va rasari cat de curand un mall care se va numi Mega Mall, un nume care induce in eroare daca privim la Colosseum-ul descris mai sus.

Fosta baza sportivă Spartac din Titan se va transforma in ParkLake Plaza (67.000mp cumparati in 2007 cu 70 milioane EUR). In Bucurestii Noi va aparea Victoria City Center (are “center” in nume? are!) in locul fostei fabrici de textile Dacia. Tot aici vor sa construiasca si cei de la AFI, in incinta Laromet. Colentina va avea propriul mall pe terenul fabricii Helitube gratie belgienilor care au ridicat in 12 luni un mall in Craiova, in hala celor de la Electroputere. Nici Floreasca nu scapa – “Promenada Shopping Center” se va construi in Aurel Vlaicu, langa cea mai inalta cladire din tara. Sa nu uitam de cei 77.000 mp din terenul celor de la Vulcan (Rahova), planuiti si ei a fi transformati in mall.

Daca stau mai mult de o ora intr-un mod devin destul de irascibil. Cred ca mall-urile ma irita, fizic si psihic. Sunt curios ce soarta vor avea aceste noi constructii. Ma gandesc ca poate se va plictisi lumea de cumparat in viitor. O trecere in revista a fostelor fabrici bucurestene gasiti in Capital, B365. Surse: 1 2 3

1 thought on “Mall-uri noi de Bucuresti”

Leave a reply (we review all comments)