Holy Motors

  • by

Holy Motors (tradus Sfintele motoare) este un film greu de catalogat, ca mai toate filmele semnate Léos Carax. Site-urile de specialitate l-au trecut drept “dramă SF”. Însă n-am greşi cu nimic dacă l-am caracteriza drept hibrid între film noir, comedie, melodramă, SF, crime thriler, musical romance. O adevărată scrisoare de dragoste la adresa cinematografului.

În film îi veţi putea pe: Denis Levant (personajul principal), Eva Mendez (Training Day 2001, Ghost Rider 2007, Hitch 2005), Kylie Minogue, Michel Piccoli şi pe Léos Carax însuşi, interpretînd propriul rol, în deschiderea filmului.

Holy Motors va avea premiera vineri, 7 decembrie, la Cinema Studio (Bd. Magheru, 24), distribuit în România de Independența Film. Filmul va rula în prima săptămână în București, la Cinema Studio, Movieplex Cinema Plaza, Cinema City Cotroceni, Grand Cinema Digiplex (Băneasa), Hollywood Multiplex, Cinema Union, și la Cluj, la Cinema City. Din 14 decembrie va intra și în cinematografele Cityplex din Constanța și din Brașov.

Filmul prezintă o zi, de la răsărit şi pînă la miezul nopţii, din viaţa unui personaj ciudat numit Monsieur Oscar (jucat de Denis Levant). Oscar pare a fi un fel de hitman, cu diferenţa că misiunile sale nu sînt chiar asasinate, ci mai degrabă roluri. Însoţit peste tot de limuzina sa albă care-i serveşte totodată drept birou şi studio de machiaj, bizarul domn Oscar plonjează cu toată fiinţa sa dintr-un rol în altul, devenind, pe rînd: cerşetoare, bancher, asasin plătit, lăutar ţigan, tată de adolescentă ajunsă la problematică vîrstă a pubertăţii, monstru din subteranele Parisului, ninja, bătrîn muribund etc.

Filmul face parte din selecţia oficială a Festivalului de la Cannes 2012, unde a cîştigat Prix de la Jeunesse.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)