Sophisticated Lemons & The Hyde Club LIVE

  • by
  • December 6, 2012December 5, 2012

Sophisticated Lemons & The Hyde Club Live in “Razbunarea lui Mos Nicolae” @ Legere Live

Open doors: 21:00
Bilet: 10 RON

Sophisticated Lemons s-a format in 2008 si a debutat live in deschiderea unui concert OCS in clubul Control din Bucuresti. Au castigat Byron Rock Your Highschool in 2009 si s-au remarcat ca fiind prima trupa care a intrat direct pe locul 1 in topul Radio Guerrilla – Radio Top Show, cu piesa On My Own.

Anul acesta i-ati putut vedea pe scena festivalurilor Ursus Evolution 2012, la BestFest Summercamp si la Stufstock.

Sophisticated Lemons : Radu Osaciuc (voce, chitara ritm), Andrei Dragusanu (chitara solo, backing vocals), Alex Marinescu (bass) si Andrei “Spike” Popa (tobe).

EP-ul lor de debut poate fi ascultat si descarcat gratuit de pe website-ul trupei, insa baietii lucreaza la un nou material discografic – primul lor album, care va include si single-ul Strange And Surprising.

The Hyde Club s-a format in toamna lui 2011, cand trei muzicieni foarte talentati s-au intalnit cu doi corporatisti incapatanati si au inteles ca se afla intr-un moment plin de oportunitati. Astfel, in mai putin de doua repetitii, aveau gata prima lor compozitie, care vorbea exact despre aceasta perioada: Bye-Bye Youth.

Pentru cei cinci membri (Dragos Popescu – voce, Andrei Marinescu – lead chitara, Vlad Marinescu – chitara/backing vocals, Matei Alecu – tobe, George Fratica – bass) a urmat o perioada intensa de compozitie si repetitii, iar in aprilie 2012 erau deja in studio pentru a inregistra primele lor 6 piese.

Acestea au fost reunite intr-un EP cu titlul Some Borrowed, Some Stolen, Some Songs for Tomorrow si masterizate in Marea Britanie, la Reveal Sound, de catre Neil Pickles, cel ce a mai lucrat cu Fun Lovin’ Criminals, M83 sau Urma. EP-ul poate fi ascultat in intregime pe pagina de Bandcamp a trupei: http://thehydeclub.bandcamp.com/

La sfarsitul inregistrarilor, artistii au sesizat ca inca nu aveau un nume pentru proiect, deoarece toate la care se gandisera erau deja date. The Hyde Club a fost o alegere salvatoare! Plin de simboluri, The Hyde Club este un caleidoscop al sperantelor, temerilor si trairilor de zi cu zi, al spatiilor largi dar si al colturilor intunecate.

Melodiile The Hyde Club sunt pline de un optimism asumat, cantate direct si energic.
Greu de incadrat, stilul abordat este influentat de brit-ul anilor ‘90, indie-ul anilor 2000 si punk-ul vesnic tanar.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads