Cu Andrei Dascalescu despre timelapse

  • by
Cu Andrei Dascalescu despre timelapse

Cu Andrei Dascalescu despre timelapse

“Intr-adevar, exista un strop de magie in timelapse, dar, in general, sa nu va asteptati la cine stie ce. Majoritatea zdrobitoare a subiectelor abordate cu timp lung de expunere inseamna animale in descompunere, nori de toate felurile, trafic in orase supraaglomerate, copii care cresc in 40 de secunde cat altii in sapte ani si flori care traiesc pe cat de repede mor. La prima vedere, nu ai la indemna foarte multe teme, si nici modul de exprimare nu pare sa incurajeze creativitatea. Si totusi, ar fi subiecte pe care as vrea sa le vad derulate pe foarte repede inainte. De exemplu, metamorfoza lui Gregor Samsa. Sau ridicarea piramidelor din Egipt. Ba chiar si panza pe care Penelopa o tesea ziua si o destrama noaptea.
Ar fi fantastic, nu-I asa?
Creator de elipse in timp, Andrei Dascalescu incepe sa se apropie de acest fantastic. Nu o face cu pasi de urias, dar o face cu rabdare, idei, experienta in post productie si un simt artistic pe care l-a dezvelit recent publicului, cu ocazia videoclipul piesei Newsortofdeep (compusa de Silent Strike), croit cu materiale din folderul personal de time-lapsuri.
Andrei Dascalescu a inceput ca student la UNATC. A absovit in anul 2008, bursier la sectia Multimedia, si pe langa filmele de scoala, a facut si un documentar cu priza la public, “Constantin si Elena”. La scurt timp dupa, a venit si pofta de timelapse. Dupa mai multe incercari, debuteaza, daca pot spune asa, cu “150 de secunde miraculoase la Piatra Neamt,” o bijuterie stilistica care ne dezvaluie un oras miniatural si usor nostalgic, centrat in jurul noptii de Inviere.”

Restul articolului il gasiti aici: http://www.experimentalist.ro/work/display/374

Leave a reply (we review all comments)