Pareri despre Samsung Galaxy Beam, telefonul cu proiector

De cateva saptamani am la testat un telefon mai special.
E vorba de noul Samsung Galaxy Beam. Mai exact “telefonul cu proiector”.
Initial am fost usor reticent cand l-am primit crezand ca nu o sa am nevoie niciodata de un proiector pe telefon dar dupa aceste cateva saptamani l-am declarat telefonul meu preferat.
Fiind o dotare noua pentru un telefon mobil, la inceput nu am reusit sa-mi amintesc de proiector tratand telefonul ca un smartphone normal dar incet-incet l-am introdus aproape zilnic in diverse activitati.
De exemplu. Urmarirea unui videoclip sau a unui slideshow de imagini este extrem de facila si atrage toate privirile. Eram cu cativa prieteni intr-un pub si comentam niste imagini de pe Bucuresti Optimist dar nu toti cei de la masa le stiau asa ca am scos telefonul si le-am proiectat pe peretele de langa. Toata lumea le-a putut vedea fara sa fie nevoie sa dam telefonul de la unu la altul.

Samsung I8530 Galaxy Beam

O alta ocazie cand am folosit proiectorul a fost cand mi-am vizitat recent parintii. Ai mei se relaxau pe canapea si din vorba in vorba s-a ajuns la un anumit subiect ce se dezbatea in presa in acel moment si eram curiosi ce s-a mai spus prin ziare. I-am rugat sa stinga lumina si am proiectat pe perete extrase din editiile online ale ziarelor, citind practic impreuna respectivele articole.
Alta data eram la un concert al unor prieteni si cand am constatat ca nu aveau pe nimeni care sa se ocupe de vizual am scos telefonul si am facut repede o lista de pe youtube cu diverse animatii pe care am proiectat-o pe perete si pe tavan. Fiind destul de intuneric s-a vazut foarte bine.

O alta utilizare a proiectorului am descoperit-o cand, la un shooting de bijuterii, am avut nevoie de o lumina mai slaba si mai directionala pt a scoate in evidenta anumite detalii. Nefiind vorba de un led am putut proiecta nu doar alb ci orice culoare aveam nevoie.
Proiectorul poate fi folosit inclusiv ca lanterna avand o luminozitate f ridicata.
L-am folosit si ca proiector clasic uitandu-ma la un film. Am inceput filmul in scaun in fata monitorului dar mi-am dat seama ca-l pot continua pe proiector la o dimensiune mult mai mare pe perete urmarindu-l din pat. Sunetul se aude f ok din speaker dar oricand il poti conecta la casti.
Exemple de folosire a proiectorului au fost mult mai multe dar acest telefon mi-a placut si pentru alte lucururi.
Bateria tine mai mult de o zi de lucru intens. Telefoane, sms-uri, mailuri, Facebook, proiector, gps, muzica etc.
Partea si mai frumoasa este ca vine standard dotat cu o baterie suplimentara. Ambele de 2000 mAh. Si un incarcator separat ce tine loc si de suport pt birou sau pt proiectia pe verticala.
Niciodata nu am ascultat muzica pe telefon. Mi s-a parut foarte frustrant sa ascult cateva piese si sa-mi scada vizibil bateria.
Nu a fost cazul si cu Beam. L-am umplut de muzica si ascult cat vreau, cand vreau fara a-mi fie teama ca o sa raman fara baterie. Ba chiar am ascultat recent pe speaker vreo 3 ore muzica fara sa vad scaderi mari in capacitatea bateriei.
Oricum, am tot timpul dupa mine si a doua baterie pentru orice eventualitate dar pana acum nu am folosit-o.

In rest, Samsung Galaxy Beam este un smartphone stabil cu dotari foarte bune dar, evident, nu se ridica la nivelul de porcesare al unui Galaxy S3.
Telefonul anterior a fost unul mai dotat tehnic, cel putin asa scria pe hartie, dar nu am simtit nicio diferenta fata de Beam.
Mai trebuie precizat ca proiectorul este foarte discret si foarte bine integrat in designul telefonului si ca ar trebui ca aceasta dotare sa devina una standard pentru toate telefoanle asa cum este la ora actuala camera foto.
Mai multe detalii tehnice despre Samsung Galaxy Beam gasiti aici: http://www.gsmarena.com/samsung_i8530_galaxy_beam-4566.php

PS: Samsung Galaxy Beam e singurul telefon ce mi-a fost furat vreodata. Dar recuperat ulterior 😉

2 thoughts on “Pareri despre Samsung Galaxy Beam, telefonul cu proiector”

Leave a reply (we review all comments)