Internetul se închide

Montaj genial despre piraterie si drepturi de autor.

By Alex Lungu

1 thought on “Internetul se închide”

  1. In primul rand, legea nu e o norma sociala. Legea este o colectie de reguli scrise – si de aici discutia se poate extinde – insa ce vreau eu sa subliniez este ca domnul Alex Lungu putea sa ceara ajutorul unor avocati (preferabil de proprietate intelectuala) care sa clarifice anumite notiuni. Garantez ca sunt si printre unii foarte cumsecade, care pirateaza la randul lor si au idei progresive.

    Lista de atribuiti de la sfarsit e gresita, se vede ca not even one shit was given – iar asta contrazice toata “bunavointa cetateneasca” despre care s-a vorbit in documentar (probabil pe principiul “fa ce zice popa nu ce face popa”).

    Creative commons e guvernat de niste standarde, nu poti doar sa traduci ca bocancul, sa alegi un font SmEkkEr si gata esti ReGe DoGmE 9555+.

    Domnul Vica ar fi bine sa faca si propuneri, nu numai sa repete aceeasi propaganda tradusa din engleza, gasita pe net. Nu de alta dar face asta de cativa ani buni (5+) si da un exemplu prost. Nu pot sa cred ca in macar 5 ani nu a progresat nici un nanometru (chiar si la nivel de propaganda). E dezgustator ce face dumnealui. Imi ridica tensiunea arteriala si ma face sa scriu commenturi d’astea de hater… iar asta ma intristeaza si imi iroseste timpul. Serios, ce vrea omul cu toata pesudofilosofia asta, sa agate gagici proaste?

    Pe de alta parte, nu inteleg care este Panica cea Mare: s-a arestat cineva in Romania pentru ca a downloadat filme? A murit in carcera? Sunt lagare de concentrare si tabere de munca dedicate piratilor? Primim scrisori zilnice de la diferite firme de avocatura, cu privire la ce, cand si cum s-a downloadat de pe adresa noastra? Trebuie sa platim fiecare sume imense pentru ce am downloadat? Hai sa fim seriosi, Romania are in vedere bunastarea cetatenilor sai, nu e cazul sa facem mare tam-tam si sa mancam cacat, sa se rusineze pana si stra-nepotii cand se uita la ce penibilitati filma stra-bunicul.

    BTW daca filmul s-a facut “pentru internet”, era de bun-simt sa fie narat in Engleza.

    In rest mi-a placut foarte mult, keep it up!

Leave a reply (we review all comments)