Duminica culinara – Romania

  • by

DUMINICA CULINARA – ROMANIA
2 Decembrie @ Energiea

Pe 2 decembrie, la Energiea, in cadrul Duminicii Culinare profitam de contextul oferit de Ziua Nationala asa cum stim mai bine… in bucataria din str. Brezoianu nr.4, la parter.

Saptamana aceasta itinerariul gastronomic nu mai strabate mii de kilometri in cautare de preparate inspirate, ci ramane in spatiul mioritic pentru o editie dedicata in exclusivitate mancarurilor traditionale, locale. Preparate consistente, gustoase, gatite dupa retetele originale. Feluri cu provenienta si istoric, credem noi, arhi-cunoscute.

Asadar, fara sa ne pierdem in detalii: meniul exclusiv pentru aceasta editie a Duminicii Culinare consta in trei preparate specifice celor mai influente regiuni din punct de vedere gastronomic de pe harta Romaniei:

Ciorba radauteana de porc dreasa cu smantana grasa
Bulz ciobanesc (mamaliguta, branza de burduf, carnati proaspeti de casa, smantana grasa)
la desert: Papanasi cu smantana si dulceata

Ca sa mearga mai bine mancarea, langa orice preparat comandat promitem un paharel de Palinca de Ardeal din partea casei.

Atat preparatele, cat si bauturile specifice sunt disponibile la comanda incepand cu ora 16:00 insa fiind vorba de o abatere de la meniul clasic, portiile sunt disponibile in numar limitat. Pentru o experienta lipsita de surprize recomandam o vizita nu foarte tarzie…

Te asteptam!

Tags:

Leave a reply (we review all comments)