Niste Baieti

  • by

Nişte băieţi a muncit. Nişte băieţi are piesă nouă.

Senzaţional! Nişte băieţi aduc o piesă nouă în Fabrica!

Dacă înainte de Revoluţie exista obiceiul ca unii băieţi să fure scoată piese din fabrică, acum se poate spune că lucrurile stau tocmai pe dos: spre exemplu, avem dovada că Nişte băieţi aduc piese noi în Fabrica (str. 11 Iunie nr. 50)!

Altfel, concertul de Sf. Andrei (vineri, 30 noiembrie) se ţine în continuare, de la 9 seara. Intrarea e tot 15 RON pentru punk rocker-ul de rînd şi doar 10 RON pentru punk rockerii care răspund la numele de Andrei şi Andreea.

Noutăţile sînt următoarele:

1. Nişte băieţi au terminat în weekend înregistrările pentru ultima lor melodie. Se numeşte “Cu mine de-ai fi”, este cîntată în original de Semnal M şi va avea cît de curînd şi un videoclip. Vineri, la Fabrica, va fi cîntată în premieră.

În mai puțin de 24 de ore de la postarea pe youtube, noua piesă are deja aproximativ 1100 de vizualizări.

2. Avem trupe în deschidere. Două. Ambele în curs de afirmare pe scena punk rock românească. Vă rugăm să faceţi cunoştinţă: Backstage Hero şi Just Another Lie.

Nişte informaţii despre Nişte băieţi

Nişte băieţi a luat fiinţă în 2006 în Bucureşti.
Genul oficial: punk rock.
Genul neoficial: „muzică de petrecere cu distors şi final glorios”, ca să-i cităm pe înşişi cantautorii.

Ideea de la început a fost încercarea “unor băieţi” de a înveseli atmosfera într-un club prin interpretarea proprie a unor piese celebre, “de dinainte de ‘89”. Concertele ad-hoc nu presupuneau absolut nici o repetiţie sau pregătire în prealabil. Băieţii au avut surpriza ca demersul lor să fie primit neaşteptat de bine. Trupa a pornit prin turnee şi chiar a produs un prim album, apoi un a doilea. Cu aceste ocazii mai multe generaţii de părinţi s-au luat cu mîinile de cap ascultînd şlagăre
precum: “Deschideţi poarta soarelui”, „Să te gîndeşti din când în când la mine”, „La fereastra ta”, „Vitezomanul Gică”, „Cele mai frumoase flori”, „O lume minunată” etc. sau mai noul “Banii vorbesc”, cîntate în stilul punk. Sursele de inspiraţie au fost, evident, monştrii sacri precum: Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Mădălina Manole etc.

Succesul primului disc (“Adunate din popor şi cântate din topor”) a determinat plecarea formaţiei într-un turneu naţional, în primăvara lui 2007: 14 concerte în tot atîtea oraşe. Foarte curînd formaţia avea să ajungă la peste 100 de concerte în cluburile din ţară şi din Bucuresti şi să participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucureştiului la Viena etc.

În primăvara lui 2011 a apărut cel de-al doilea album Nişte Băieţi numit “Fără muzichie, viatza e pustiu!”. Titlul este inspirat din celebra replică a lui Ştefan Mihăilescu-Brăila din filmul Secretul lui Bachus (1984): “Fără poezie… viaţa e pustiu!”.

Nişte discografie:

Adunate din popor şi cântate din topor (2006)
Fără muzichie, viatza e pustiu! (2011)

Băieţii de la Nişte băieţi:

Albert Mihăiţeanu: voce
Barbu Niculae: bas
Gabi Georgescu: chitară
Andrei Modrea Icsu’: tobe

Tags:

Leave a reply (we review all comments)