Kilometrul Zero

  • by

tranzit.ro/ Bucuresti va invita vineri, 30 noiembrie 2012, de la orele 19:00 la deschiderea expozitiei „Km. 0. Reprezentare si repetitie a Pietei Universitatii“ pe Strada Gazelei nr. 44.

Participanți: Vlad Basalici, studioBASAR, Larisa Crunțeanu, Laurențiu Gâlmeanu, Bogdan Ghiu & Octav Avramescu & studenți ai Universității de Arte Bucureşti, Mihai Mihalcea, Dan Perjovschi, Vlad Petri, Alexandra Pirici, David Schwartz & Mihaela Michailov, Emanuel Vasiliu şi alții.

Design expoziție: Atelier Brut
Design grafic: Palier Design
Asistență expoziție: Julia Schulze

Expozitia prezinta diferite reflectii asupra Pietei Universitatii din Bucuresti, vazuta ca un „punct zero“ al spatiului public din Romania dupa 1989. In timp ce conflictele nerezolvate ale anului 1990, care au transformat Piata intr-un loc memorial pareau sa se evapore din constiinta publica, la inceputul anului 2012 oamenii s-au adunat din nou acolo pentru a-si striga nemultumirile si – desi aparent doar pentru o perioada scurta – ei au recastigat Piata ca un loc al expresiei libere si al manifestarii atitudinii civice. Cu un viitor inca neclar, cu perspectiva de a fi transformata intr-o „menajerie” reglementata, controlata si supravegheata, Piata Universitatii ramane inca un loc cu o semnificatie simbolica importanta, mai ales in contextul politic actual, din Romania dar nu numai.

„Km. 0. Reprezentare si repetitie a Pietei Universitatii” prezinta lucrari realizate ca reflectii asupra Pietei, documentatii ale unor performance-uri realizate deja in Piata sau lucrari noi, realizate special pentru expozitie. In timpul vernisajului, intre orele 19:30-20:30, in cadrul instalatiei ei „Nimic nu dureaza, dar nici nu trece”, Alexandra Pirici va realiza un performance impreuna cu Bogdan Draganescu, Madalina Dan, Jean Lorin Sterian, Vlad Basalici.

Expozitia va putea fi vizitata in luna decembrie 2012 pe baza de programare la adresa raluca.voinea@tranzit.org iar in perioada 8 ianuarie – 28 februarie 2013 va fi deschisa pentru public de joi pana sambata intre orele 14:00-18:00.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)