Jam Session cu Vlaicu Golcea si Cosmin Manolescu

  • by

29 noiembrie
orele 19.30-22.00 @ ZonaD – studio Paradis Serial

Îți place să dansezi și să îți descoperi limitele corpului? Îți place ca muzica să te surprindă și să te poarte cu ea? Vrei să experimentezi ceva nou sau ești dansator profesionist și n-ai mai improvizat de mult? Din 30 august muzicianul Vlaicu Golcea și coregraful Cosmin Manolescu te pun în mișcare la ZonaD Impro a studioului Paradis Serial. Serile de improvizație cu muzică și contact improvisation sînt deschise dansatorilor și coregrafilor, actorilor sau altor artiști interesați, precum și publicului larg. Programul demarează cu o încălzire scurtă și se încheie cu o rundă de discuții si feedback-uri pe marginea experienței fiecărei seri.

UNDE: ZonaD – studio Paradis Serial, str. Iulia Hașdeu nr. 3 (zona Calea Griviței – Popa Tatu, lîngă Hala Matache, la 7 minute de Calea Victoriei). Transport public: STAȚIA Calea Griviței la Bd. Dacia: 133,168,226; STAȚIA Popa Tatu la Str. Mircea Vulcănescu: 126,168,178,226,368. Metrou: Gara de Nord (ieșire către Hotel Ibis).

ACCES: Nu este necesară înscrierea, accesul participanților urmînd a se face pe baza sistemului „primul venit, primul servit”, pînă la un număr maxim de 20 persoane. Intrare pe baza unei donații sugerate de 10 lei.

IMPORTANT: ZonaD nu își asumă răspunderea pentru eventualele accidente survenite pe parcursul improvizației, cauzate de neatenția participanților.

Cu o discografie de peste 30 de titluri apărute în țară și peste hotare și o bogată activitate concertistică, compozitor, producator și muzician de jazz, Vlaicu Golcea își desfașoară activitatea muzicală și în diverse domenii ale artei sincretice: muzică de teatru, de dans contemporan, film (lung și scurt metraj, documentar), instalații multimedia și performance-uri. Inițiator al proiectelor Spitalulamorului.ro, Aievea, East Village, Bucharest AV, MIDI Overdose, Jazz eScape a colaborat și cu numeroși muzicieni din diverse stiluri muzicale (Electric Brother, Shukar Collective, AB4, Norzeatic și Khidja, Maria Răducanu). A semnat muzica la peste 50 de spectacole de teatru, iar în 2009 a primit premiul Uniter pentru muzică de teatru. A compus și a performat muzică de dans cotemporan cu artiști români și străini. Mai multe info la www.vlaicugolcea.ro.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer și director al Fundației Gabriela Tudor. Spectacolele sale au fost prezentate la București, New York, Paris, Lyon, Roma, Dublin, Porto, Amsterdam, Beirut, Riga etc. Din 1998 a condus ateliere de dans pentru copii, actori, profesioniști ai dansului și public larg la București, Cluj-Napoca, Sfântu-Gheorghe, Uzes, Istanbul, Stockholm, și a participat în diverse proiecte internaționale de cercetare artistică la Berlin, Lisabona, Paris, Potsdam etc. În cei peste 15 ani de activitate profesională a organizat aproximativ 100 de proiecte culturale și a avut un rol important în promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în Romania. Din iulie 2012 este director artistic al spațiului ZonaD – studio Paradis Serial.

ZonaD – studio Paradis Serial este un spațiu-laborator independent dedicat dansului și artelor contemporane, care încurajează practicile colaborative și cercetarea individuală, mediind și facilitînd în același timp întîlnirea dintre artiști și publicul larg.

Administrat de Fundatia Gabriela Tudor, Zona D – studio Paradis Serial este un proiect co-finanțat de Centrul Național al Dansului București, Administrația Fondului Cultural Național și Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)