Curs de Creative Writing

  • by

CONTROL N LANSEAZĂ “PUNCT…” – CURS DE CREATIVE WRITING CU SCRIITORUL CRISTIAN TEODORESCU

Asociația Culturală Control N, organizează, începând cu 14 ianuarie 2013, cursul de scriere creativă PUNCT…, susținut de unul dintre cei mai de succes scriitori ai momentului: Cristian Teodorescu.

Timp de 10 săptămâni, cei 15 participanți vor fi ghidați în descoperirea referințelor literare, în identificarea propriilor teme, în alegerea stilului, în structurarea unei povestiri, în organizarea timpului, în relaționarea cu propria lucrare și vor scrie un fragment de proză scurtă la alegerea lor.

Cursul este interactiv și își propune să stimuleze creativitatea participanților, oferindu-le o bază de plecare în dezvoltarea pasiunii pentru literatură.

Având ca partener principal site-ul Liternet.ro, Control N își propune, de asemenea, să promoveze toate lucrările rezultate în urma cursului, precum și autorii lor. Toate lucrările finalizate în cadrul cursului vor fi publicate pe site-ul Liternet.ro.
Cristian Teodorescu va alege câștigătorul Bursei Liternet.ro, bursă ce constă în posibilitatea de a avea, timp de 3 luni, o rubrică săptămânală pe Liternet.ro.

Cristian Teodorescu este, în prezent, redactor la ziarul Caţavencii şi are rubrici în revistele România literară şi Dilema veche. A debutat, în 1985, cu volumul de povestiri Maestrul de lumini, după ce fusese inclus în volumul colectiv Desant’83. După debut, publică volumele: Tainele inimei (1988), Faust repovestit copiilor (1991), Povestiri din lumea nouă (1996), Îngerul de benzinărie (2003). Este deţinătorul Premiului pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România (1985) şi al Premiului pentru proză, acordat de aceeaşi Uniune, în 1996. În 2009, a apărut cel mai recent roman al său – Medgidia, oraşul de apoi – pentru care, din nou, a primit numeroase premii.

Cursul se desfășoară în perioada 14 ianuarie – 19 martie 2013 și va avea loc, timp de 10 săptămâni, în fiecare marți, începând între orele 19.00 si 21.00, la sediul Control N din strada Transilvaniei nr. 10. Înscrierile se fac pe mail până pe 1 ianuarie 2013, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul asociatiei, www.controln.ro, pe mail la adresa info@controln.ro sau la numerele de telefon 0723.345.032 sau 0721.261.736

Leave a reply (we review all comments)