Baba Oarba #3

  • by

Baba Oarba prezintă: YONDERBOI vs. Loreta Isac – provoked by Grolsch

BABA OARBA #3 @Atelierul de Producție – un eveniment provocat de Grolsch
Vineri, 16.11.2012, ora 22:30
Live: YONDERBOI, Electric Brother, Ufe
Expoziţie: Loreta Isac
Intrare: 25 <00:00> 35

Vineri, 16 noiembrie, de la 10:30 seara, Baba Oarba îi invită în Atelierul de Productie pe YONDERBOI, Electric Brother și Ufe, iar Leapșa Artiștilor ajunge la Loreta Isac. De data asta, ne jucăm baba oarba fantezist și colorat, printre iepuri inflorati, cai verzi pe pereţi şi alte creaturi magice din lumea Loretei Isac. Si cum niciodată nu ne jucăm în linşite, l-am invitat pe YONDERBOI să se ocupe de sunet si miscare.

Născut în apropiere de Budapesta, YONDERBOI şi-a lansat primul album la numai 19 ani, impresionând prin abordarea neconvenţională a temelor nu jazz si trip-hop conceptual, integrate perfect în downtempo electro care l-a făcut cunoscut.
După cele 3 albume lansate în 12 ani -Shallow and Profound 2000; Splendid Isolation în 2005 și cel mai recent, Passive Control, în 2011- YONDERBOI, pe numele sau real Laszlo Fogarasi Jr., a devenit una dintre cele mai consistente prezențe din lumea muzicii electronice europene.
Inspirat din marile iubiri ale lui YONDERBOI: ilustraţiile/imaginile sci-fi şi fantasy – în mare parte lucrări ale legenadrului ilustrator francez de benzi desenate Jean Giraud Moebius şi filme precum Kin-Dza-Dza sau filmul cult ungar Meteo – Passive Control încheie aclamata trilogie cu acelaşi titlu cum nu se putea mai inspirat.

Baba Oarba este o nouă platformă de evenimente, o invitație la joc și o propunere către o lume de fantasmă. Acesta este un concept îndreptat spre cei care semnează un acord imaginar pentru a se înscrie în visul de weekend, cărora noi le deschidem fantezia – devenind personaje în jocul simțurilor deschise.

Muzica, decorurile și luminile vor fi elemente aflate mereu în concordanță și de fiecare dată proaspete. Fiecare episod de Baba Oarba are o temă centrală, cu elementele căreia se corelează toată povestea. Baba Oarba se desfășoară ca o intersectare dintre un eveniment de artă cu unul de muzică.

Evenimentele Baba Oarba au loc lunar, lăsând între ele oportunitatea ca după fiecare vernisaj lucrările artistice să fie păstrate ca în orice galerie până la următorul eveniment, când urmează a fi înlocuite de noile exponate ale celui căruia i s-a dat leapșa.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)