Toma Coconea la Red Bull X-Alps 2013

  • by

TOMA COCONEA VA PARTICIPA LA EDITIA DIN 2013 A RED BULL X-ALPS

Toma Coconea este pe lista celor 31 de atleti din 21 de tari care au fost selectati sa participle la Red Bull X-Alps, una dintre cele mai dificile competitii din lume. Startul in cursa de 900 kilometri prin Alpi, de la Salzburg la Monaco, se va da pe 7 iulie 2013, iar traseul poate fi parcurs doar pe jos sau in zbor cu parapanta.

Sportivul roman nu a ratat nicio editie din istoria de 10 ani a competitiei Red Bull X-Alps si a reusit sa termine de doua ori pe locul secund.

„Selectarea sportivilor a fost o misiune dificila. Am primit un numar foarte mare de inscrieri din partea unor sportivi buni, iar lista finala este una extrem de interesanta. Cu siguranta va fi o lupta stransa si vom avea parte de o cursa foarte spectaculoasa”, a spus Christoph Weber, directorul cursei.

Toma Coconea, considerat ca favorit la un loc pe podium, va avea o concurenta acerba in 2013. Pe lista de start se afla, in premiera, si nepalezul Babu Sunuwar care, la 29 de ani, are deja patru urcari pe Everest, dar si australianul Lloyd Pennicuik, un proprietar al unei mine de aur in Australia. Elvetianul Christian Maurer va fi si el pe lista de start pentru a-si apara titlul. Pentru Toma Coconea aceasta va fi a sasea participare la Red Bull X-Alps. „Am inceput deja pregatirile pentru editia de anul viitor. Ma asteptam la o lista cu adversari foarte puternici si cred ca va fi o cursa extrem de interesanta. Va fi foarte greu, dar obiectivul meu este sa castig cursa de anul viitor”, a spus Toma Coconea, care se antreneaza in Nepal pentru Red Bull X-Alps 2013.

Evolutia fiecarui atlet la Red Bull X-Alps va putea fi urmarita in direct pe site-ul oficial al competitiei.

Leave a reply (we review all comments)