Fratele meu, islamistul

  • by

Marti, 6 noiembrie, ora 19.00, va invitam la proiectia filmului Fratele meu, islamistul (2011, regia: Robb Leech, 60 min.)

Lumea asa cum o cunoastem sau credem ca o cunoastem se indreapta uneori in directii neasteptate; ca reactie la diverse probleme sociale, nu putini tineri britanici, albi, se convertesc la islam si se alatura unor grupuri extremiste care militeaza pentru transformarea Marii Britanii intr-un stat islamic, guvernat de Sharia – legea musulmana. Filmul incearca sa gaseasca raspunsuri si explicatii pentru acest fenomen ingrijorator, alaturand punctului de vedere al acestor protestatari pe cel al familiilor acestora, analizand faptele si situatiile din perspective diferite.

Intrarea libera in limita locurilor disponibile.

BRITISH COUNCIL ROMANIA prezinta cea de a treia editie a proiectului British Documentary, incepand cu data de 15 octombrie 2012. Seria de filme documentare de anul acesta include noua proiectii saptamanale care vor avea loc in perioada 15 octombrie – 17 decembrie, la Muzeul National al Taranului Roman, in Studioul Horia Bernea.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)