Canon a anuntat 2 noi obiective: EF 24-70mm f/4L IS şi EF 35mm f/2 IS

  • by
Canon a anuntat 2 noi obiective: EF 24-70mm f/4L IS şi EF 35mm f/2 IS

Canon a anuntat 2 noi obiective: EF 24-70mm f/4L IS şi EF 35mm f/2 IS

Asa cum anuntam ieri, Canon a lansat 2 noi obiective si … un nou capac.

Comunicatul oficial:

Canon îşi extinde faimoasa gamă de obiective EF odată cu lansarea a două modele pentru amatori şi profesionişti – EF 24-70mm f/4L IS USM şi EF 35mm f/2 IS USM. Cu o tehnologie optică de top şi un design compact, noile obiective sunt perfecte pentru o multitudine de activităţi creative cum ar fi reportaj, fotografie de călătorie, portret sau peisaj.

Ideale pentru a fi folosite împreună cu DSLR-uri precum noul EOS 6D, ambele obiective utilizează cea mai nouă tehnologie Canon pentru a obţine rezultate cât mai bune, în mod constant. Cele două obiective beneficiază de lentile asferice şi un strat protector Super Spectra optimizat pentru fiecare element individual, iar renumita tehnologie de stabilizare de imagine (IS) cât şi sistemul de autofocus USM (Ultrasonic Motor) oferă performanţe superioare. EF 24-70mm f/4L IS USM este şi cel mai recent obiectiv care beneficiază de Hybrid IS – imagini stabile de la orice distanţă, inclusiv pentru distanţele de focalizare macro.

EF 24-70mm f/4L IS USM – performanţă superioară, flexibilitate, Hybrid IS
Obiectivul EF 24-70mm f/4L IS USM reprezintă cel mai recent model ce vine în completarea seriei L şi lărgeşte astfel gama obiectivelor EF zoom disponibile atât pentru fotografii amatori, cât şi pentru profesionişti. Acesta este ideal pentru reportaj şi fotografia de nuntă şi combină o gamă de focalizare esenţială pentru utilizarea zilnică, la care se adaugă construcţia de calitate a seriei L, rezultatul fiind fotografii clare la calitate profesionistă în diverse situaţii. De asemenea, o nouă funcţie macro optimizează plasarea grupelor de lentile macro în timpul realizării fotografiilor de acest tip şi permit realizarea de imagini cu focus de până la 0.7x – reducând astfel nevoia fotografilor de a folosi un obiectiv dedicat.

Acest sistem performant include două elemente asferice alături de două lentile cu dispersie redusă (UD), fiecare fiind dotate cu strat protector Super Spectra pentru a reduce aberaţia cromatică şi arderea culorilor. O deschidere constantă a diafragmei f/4 pe toată plaja focală le oferă fotografilor un control creativ superior, permiţând estomparea fundalului unei scene de la orice distanţă de focalizare. De asemena, o diafragmă circulară cu nouă lamele oferă fotografilor posibilitatea de a scoate în evidenţă subiectul prin estomparea fundalului, oferind un bokeh creativ, pentru crearea unei atmosfere mai placute.

Obiectivul EF 24-70mm f/4L IS USM beneficiază de Hybrid IS – noul sistem de stabilizare Canon, oferind imagini perfecte pe toată plaja focală. Acesta poate oferi până la 4 diafragme de stabilizare, iar Hybrid IS compensează eficient mişcările angulare şi eventualele mişcări de translaţie aparute în timpul fototgrafiei macro.

Performanţa autofocusului este oferită cu ajutorul unui motor ultrasonic în formă de inel, de mici dimensiuni (USM). Fiind folosită împreună cu un procesor peformant şi algoritmi de autofocus avansaţi, tehnologia USM oferă un focus corect şi silenţios. De asemenea, este posibilă şi corectarea manuală a autofocusului în orice moment.

EF 24-70mm f/4L IS USM beneficiază de un design centrat pe utilizare, de la interior la exterior. La exterior acesta este creat dintr-un material cu textură de piele de calitate ridicată, o formă revizuită asigură uşurinţa utilizării, iar inelele pentru focus şi zoom au fost create pentru operabilitate ridicată. În plus, obiectivul beneficiază de o construcţie rezistentă la praf şi picături, o funcţie de blocare protejează lentilele de ciocniri în timpul călătoriilor, în timp ce stratul pe bază de flour minimizează cantitatea de praf, murdărie şi amprente care pot apărea pe lentila frontală şi cea din spate a obiectvului – ajutând la menţinerea calităţii superioare a imaginii şi la reducerea nevoii de curăţare.

EF 35mm f/2 IS USM – priveşte lumea dintr-o perspectivă extinsă
Noul obiectiv EF 35mm f/2 IS USM a fost creat pentru a oferi o flexibilitate ridicată – permiţând fotografilor să surprindă o gamă extinsă de scene şi subiecţi într-un unghi larg. Acesta este primul obiectiv Canon cu distanţă focală de 35mm care beneficiază de tehnologia optică de stabilizare a imaginii, care combină calitatea elementelor, greutatea redusă şi corpul compact pentru a oferi performanţe deosebite. De asemenea, distanţa focală de 35mm oferă posibilitatea de a surprinde cele mai mici detalii, de la portrete în prim-plan, până la peisaje largi, transformând obiectivul într-un companion ideal pentru călătorii sau reportaje.

Specificaţiile avansate oferă fotografilor o flexibilitate mai mare în a surprinde o gamă extinsă de scene şi subiecţi. O deschidere maximă f/2 a diafragmei permite fotografilor să utilizeze o profunzime de câmp mică, iar sistemul optic de stabilizare oferă un avantaj de 4 trepte, permiţând realizarea unor imagini clare în condiţii slabe de iluminare, chiar şi atunci când nu se foloseşte un trepied. Detecţia inteligentă a mişcării de panoramare este, de asemenea, oferită cu ajutorul modului Panning IS, care poate fi activat automat pentru a le permite fotografilor să surprindă diferite mişcări cu şi mai multă acurateţe.

Creat pentru a oferi o calitate superioară imaginii, obiectivul EF 35mm f/2 IS USM beneficiază de un element asferic de sticlă (GMo) pozitionat în partea din spate a sistemului optic care ajută la corectarea aberaţiilor cromatice pentru întregul sistem optic. De asemenea, fiecare element individual deține straturi protectoare Super Spectra, care reduc arderea culorilor şi umbrelor – asigurând un balans performant al acestora cu o nevoie de procesare redusă la minimum. Combinaţia motor de focalizare USM în formă de inel şi CPU peformant oferă un autofocus superior, mai rapid, cât şi focus manual permanent pentru utilizatori care îşi doresc un control mai ridicat.

Noile capace pentru obictive – create pentru utilizare mai simplă şi comodă
Ambele obiective sunt însoţite de noile capace Mark II. Acestea renunţă la vechiul sistem de prindere, în favoarea unuia ce foloşeste o singură clemă centrală în locul celor 2 laterale existente în prezent. Sistemul de prindere va uşura utilizarea capacelor mai ales în cazul folosii parasolarelor. Aceste capace vor fi folosite pentru întreaga gamă de obiective EF a Canon începând cu ianuarie 2013 şi vor putea fi achiziţionate şi separat.

EF 24-70mm f/4L IS USM – caracteristici principale:
• Obiectiv 24-70mm cu diafragmă f/4 fixă
• Greutate redusă
• Sistem optic de stabilizare încorporat
• Funcţie macro
• Rezistent la umiditate/praf

EF 35mm f/2 IS USM – caracteristici principale:
• Obiectiv grandangular de 35mm
• Stabilizator de imgine în 4 trepte
• Diafragmă maximă f/2
• Dimensiuni reduse şi design compact
• Diafragmă circulară

Leave a reply (we review all comments)