Austriecii de la Sofa Surfers, la Bucuresti pe 10 noiembrie in cadrul ShortsUP “Cu Viteza Luminii”

  • by
Austriecii de la Sofa Surfers, la Bucuresti pe 10 noiembrie in cadrul ShortsUP "Cu Viteza Luminii"

Austriecii de la Sofa Surfers, la Bucuresti pe 10 noiembrie in cadrul ShortsUP "Cu Viteza Luminii"

Al șaselea album Sofa Surfers, una dintre cele mai titrate trupe austriece ale momentului, se va auzi în premieră la București sâmbătă, 10 noiembrie, în cadrul evenimentului ShortsUP “Cu Viteza Luminii”.

Albumul “Superluminal” (2012), cel mai valoros și mai apreciat de critică până acum, vorbește despre umanitate, solidaritate și empatie în contextul dezorientării produse de globalizare și tehnologie. Nu lipsesc aluziile politice și întrebările referitoare la democrație, care se adaugă mesajelor poetice într-o suprapunere densă. Single-ul “World In A Matchbox”, difuzat și de posturile românești de radio, a devenit deja foarte cunoscut în Europa.

SOFA SURFERS LIVE IN VIENNA from inLoops on Vimeo.

Adepți ai unui mix de stiluri muzicale, Sofa Surfers au avut parte de un nou început odată cu venirea în trupă a solistului Mani Obeya, britanicul de origine nigeriană care a imprimat dominantele electro-rock și dub. Diversele colaborări cu cinematografia și cu lumea teatrului i-a situat de mult în avangarda artistică a Vienei. Iar albumul “Superluminal” vibrează de noutate, însă nu-i lipsesc notele indie, trip-hop și soul experimental, cu care trupa și-a obișnuit ascultătorii.

Legătura dintre filmele ShortsUP din program și concert se va face prin tema comună, dar și prin elemente surprinzătoare, între care o proiecție cu imagini din scurtmetraje ce va deschide concertul, semnată Timo Novotny. Artistul e “responsabil” de spectacolele vizuale ale celor de la Sofa Surfers, o dimensiune fără de care trupa nu ar fi devenit la fel de populară. Cuvântul de ordine al evenimentului ShortsUP va fi “dinamism”, căci dincolo de ritmul nebun al concertului care va încheia seara, selecția de filme include doar pelicule premiate sub 10 minute.

Biletele oferă acces la întreaga experiență ShortsUP “Cu Viteza Luminii” – filme, muzică și o expoziție de fotografie digitală cu orașele lumii – și se pot cumpăra prin MyTicket și Eventim, la prețul de 40 de lei sau la intrare, la prețul de 50 de lei. Accesul la Turbohalle se va face de la ora 19.30, filmele încep la 20.00, iar concertul la 22.00. Detalii despre întreg programul evenimentului, precum și recomandări zilnice de scurtmetraje valoroase se află pe site-ul www.shortsup.ro.

ShortsUP este un proiect generat de ORICUM în parteneriat cu Feeder.ro, care aduce în atenție cele mai premiate scurtmetraje din lume. ShortsUP reinventează, de 4 ani, felul în care publicul interacţionează cu filmele scurte printr-o platformă de expunere unică, ce îmbină cinematografia cu alte arte conexe – muzică, fotografie, teatru, instalții și alte forme de artă contemporană.
ShortUP e si pe:
Facebook: www.facebook.com/ShortsUpRomania
Twitter: http://twitter.com/ShortsUP

Facebook event: http://www.facebook.com/events/111809348978071/

Leave a reply (we review all comments)