Cosmin TRG la Boiler

  • by

Vineri 26 octombrie la Boiler Club (Cluj)
COSMIN TRG (Berlin/ România)

Încălzirea:
JUST D’LIGHT și DANNILOV

După:
THE MODEL

Există oameni care imită și oameni care inovează. Născut în România, dar stabilit la Berlin, Cosmin Nicolae face indubitabil parte din a doua categorie. În acest moment al vieții sale îl găsim prelucrând sunete techno cu shuffling drums, synth-uri ciudate, peste care adaugă instrumentale, voci și ifluențe din clasicismul din Chicago sau Detroit.

În 2007, când era cunoscut simplu ca TRG, a făcut senzație datorită “Put You Down”/”Broken Hearts”, melodia care a lansat label-ul Hessle Audio al lui Ramadanman, Panagea și Ben UFO. Următorii ani aveau să îi asigure un flux continuu, experimentând pe un teritoriu auditiv nemaiîntâlnit.

”Nu am niciun tipar în cap, toți avem strategiile noastre, dar pentru mine e totul personal”, spune artistul. O abordare simplă, dar eficientă, deoarece Cosmin TRG a ajuns să pună muzică începând cu Frabric, Sonar și Berghain, fiind ocupat weekend de weekend.

Odată cu lansarea albumului său la sfârșitul lunii august, în 2011, setul lui live a evoluat de asemenea. Deși e greu de catalogat, sunetul lui Cosmin se diferențiază de tot ceea ce se aude pe scena muzicii la ora actuală. Talentul lui Cosmin TRG este esențial pentru muzica electronică a vremurilor noastre.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)