Alexandru Tomescu si Ansamblul Stradivarius

  • by

Joi 25 octombrie de la ora 18:00 la Ateneul Roman

Violonistul Alexandru Tomescu şi Ansamblul Stradivarius, sub bagheta tânărului dirijor Gabriel Bebeselea, îşi unesc forţa şi talentul într-un concert extraordinar, care îşi propune să strângă fondurile necesare pentru programul “Tinere Talente”.

Alexandru Tomescu a pornit acum câţiva ani pe un drum ce i-a redefinit identitatea artistică, acela spre schimbarea percepţiei existente în România asupra muzicii clasice. A înţeles că neconvenţionalul, ca îmbinare între profesionalism şi inovaţie este cheia pentru a atinge publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente pilot în lumea muzicală românească.

Ansamblul “Stradivarius” a fost înfiinţat în cadrul Fundaţiei Române pentru Excelenţă în Muzică, al cărei preşedinte este dirijorul roman Christian Badea. Ansamblul este format din muzicieni din România şi din Republica Moldova, creat cu tineri şi pentru tineri, având ca scop ridicarea nivelului cultural al ţării, prin aportul creativ şi energia specifică noii generaţii de muzicieni.

Programul naţional “Tinere Talente” susţine şi promovează tineri artişti talentaţi, din familii cu venituri modeste, care au nevoie de sprijin financiar pentru a-şi dezvolta potenţialul şi a-şi exprima talentul. Cu fondurile strânse la concertul din 2011, Fundaţia Principesa Margareta a României a sprijinit pe parcursul acestui an 28 de tineri muzicieni şi artişti plastici cu burse individuale în valoare de câte 2.000 de euro.

Acesta este un concert regal caritabil are loc anual cu ocazia aniversării Majestăţii Sale Regelui Mihai, în prezenţa membrilor familiei regale a României.

Tags:

Leave a reply (we review all comments)