monoloagele VECINului

  • by

monoloagele VECINului
un onemanshow de Laurentiu Banescu pe ritmuri din Subcarpati (www.subcarpati.com)
Durata: 50 min.
Marti 16 octombrie la Dianei 4, de la 20:00

Facebook event.

Un one-man-show creat de Laurentiu Banescu impreuna cu Amandine Heyndrickx (www.lechaosetlharmonie.blogspot.com), care semneaza si afisul spectacolului. Coloana sonora include piese din compilatia pilot a proiectului muzical “Subcarpati“.

Spectacolul propune un scanning plin de comic si prospetime al unei societati a discrepantei sociale extreme, care evolueaza incet si uneori dureros sub influenta unor modele si tendinte globale. Personajele lui sunt barbati romani cu varste de la 12 la 82 de ani, ale caror probleme ii imping de la isterie manageriala, la activism pueril sau chiar revolta impotriva actului artistic.

“Personajele lui sunt, asa cum o spune si titlul (evocând deliberat derutant „Monoloagele vaginului“ de Eve Ensler), vecini de-ai nostri. Sau oameni care ne-ar putea fi vecini. (…) Bazate pe un simt al observatiei iesit din comun, pe o priza ferma la real, construite cu impecabila rigoare (…) si debordând de un umor niciodata gratuit, niciodata cautat, niciodata fortat, povestile din „Monoloagele vecinului“ sunt atât de convingatoare, incât ar trece oricând drept fragmente de realitate surprinsa de o camera ascunsa.” (Victor Scoradet, Revista “CULTURA”)

Laurentiu Banescu are 30 de ani si este actor de teatru (“Targoviste de jucarie”, “The Position”, “Vitamine”, “Buy me with a coffee” etc.) si film (“Eu cand vreau sa fluier, fluier”, “Closer to the Moon”, “The Box” etc.); a inceput cu Peca la varsta de 16 ani, infiintand BLA, o companie de teatru alternativ; a debutat in Bucuresti la Green Hours si a ramas fidel scenei underground, colaborand si cu teatrele publice in proiecte de dramaturgie contemporana (Teatrul Foarte Mic, Teatrul LS Bulandra Bucuresti si Teatrul Municipal Targoviste).

Tags:

Leave a reply (we review all comments)